petak, 24. maja 2024.

I Hajneken merka pivaru

Objavljeno: 28. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Šest pisama o namerama za privatizaciju “Valjevske pivare” stiglo je u Ministarstvo privrede. Među njima, kao potencijalni kupac najstarijeg valjevskog industrijskog brenda, pivare koja je u stopostotnom vlasništvu države, nalazi se i čuveni Hajneken.

Kao što je poznato, Vlada Srbije je donela odluku o privatizaciji “Valjevske pivare”, a njen direktor Aleksandar Rajevac je na konferenciji za novinare potvrdio da je Ministarstvo privrede 5. oktobra ove godine uputilo poziv zainteresovanima za kupovinu ove firme. Na taj poziv, po njegovim rečima, stiglo je šest pisama o nameri privatizacije.

“Među njima, kako sam mogao čuti na sastanku u Ministarstvu privrede, ima i velikih stranih proizvođača piva. Ovo je samo prikupljanje namera, a u sledećoj fazi slede ozbiljnije aktivnosti”, kaže RAjevac i dodaje da je na tom razgovoru u Ministarstvu privrede insistirao da se u budućoj privatizaciji mora voditi računa o radnicima, kao i nastavku proizvodnje “Valjevskog piva” u Valjevu.

“Predočio sam da Pivara nije samo tamo neko preduzeće, već da ima istoriju postojanja koja je duboko povezana sa razvojem samog Valjeva, ted a Valjevci Pivaru tako i doživljavaju. Nadamo se da će Pivara nastaviti da radi u ovom gradu, sa brojem radnika koji postoji. To su naše želje, ali mi ne odlučujemo o tome, sve se radi preko Ministarstva privrede“, objašnjava direktor “Valjevske pivare”.

Pored Hajnekena, čiji su predstavnici svoj dolazak u “Valjevsku pivaru” najavili već za 11. januar, među onima koji su poslali svoje pismo o namerama su, između ostalog, investicioni fond iz Švajcarske i kupac iz Šapca, ali i Domaći trgovački lanac (DTL).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *