nedelja, 26. maja 2024.

I u Mionici moguća onlajn nastava

Objavljeno: 23. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Komandant Štaba za vanredne situacije Boban Janković održao je sastanak sa direktorima Osnovnih škola „Milan Rakić“ Mionica, „Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković, Srednje škole Mionica i Centra za obrazovanje i razvoj Mionica u vezi odvijanja nastave na daljinu na teritoriji Opštine u uslovima vanrednog stanja.

Zaključeno je da se onlajn nastava odvija po planu, da je između nastavnika i učenika uspostavljen sistem razmene informacija koji dobro funkcioniše, a nastavnici svakog dana dodatno unapređuju realizaciju obrazovnog programa.

„Ubrzano radimo na realizaciji plana opštine Mionica o pokretanju Moodle platforme „Obrazovanje Mionica“, koja će umrežiti sve nivoe formalnog i  neformalnog obrazovanja za decu, odrasle i starije osobe u jedan sistem. U tu svrhu je već „podignuta“ platforma za potrebe realizacije nastave u našoj Srednjoj školi koja će ovih dana biti unapređena i omogućiti svim građanima opštine Mionica programe obrazovanja na daljinu, kao što su na primer kursevi stranih jezika“, naglasio je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *