utorak, 28. maja 2024.

Infrastrukturni radovi na Divčibarama

Objavljeno: 27. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Divčibarama, vodećoj turističkoj destinaciji u valjevskom kraju, u toku su završni radovi na asfaltiranju trotoara u Valjevskoj ulici i postavljanju uličnog osvetljenja. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, glavni put na Divčibarama – Valjevska ulica je rekonstruisana prošle godine, a sa završetkom izgradnje trotoara i ulične rasvete, ovo turističko mesto će zasijati uoči prvomajskih praznika. Pored toga, počela je izgradnja kanalizacije u dužini oko dva kilometra, a 38 miliona dinara za taj posao je obezbeđen preko Kancelarije za obnovu i razvoj. Na toj deonici se nalaze izvedeni priključci fekalne kanalizacije nekoliko većih turističkih objekata. Ove radove na Divčibarama je obišao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je istakao važnost saradnje Grada Valjeva i države u razvoj Divčibara.

“Uz podršku Republike Srbije, preko Kancelarije za obnovu i razvoj i „Puteva Srbije“ komunalno se oprema ovo turističko mesto, koje je u poslednje dve godine postalo veoma atraktivno za brojne investitore, koji uveliko zidaju na Divčibarama. Grad Valjevo je obezbedio potrebne dozvole i projekte, kako bi se radovi što brže realizovali. Na raznim pozicijama budžeta Grada su opredeljena znatna sredstva za Divčibare, ukupno oko 45 miliona dinara”, navodi se u saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika Valjeva.

Za prvomajske praznike, tradicionalno, očekuje se veliki broj gostiju iz Valjeva, Beograda, gradova Vojvodine, ali i drugih mesta u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *