subota, 13. jula 2024.

Isti advokat brani sedam osumnjičenih osoba iz Valjeva

Objavljeno: 17. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Jedna advokatska kancelarija iz Uba brani čak sedam osumnjičenih iz Valjeva, od ukupno 10 osoba, uhapšenih krajem juna. Oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Advokatska kancelarija iz Uba brani sedam osumnjičenih osoba iz Valjeva, dok jedino od uhapšenih iz grada na Kolubari ne zastupa razrešenog načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujić Subotića.

Tu advokatsku kancelariju je poslednji angažovao službenik Gradske uprave koji je radio na poslovima javnih nabavki Aleksandar Đurić (34). On je nedavno otkazao punomoćje dosadašnjem advokatu i tražio da ga ubuduće zastupa advokatska kancelarija iz Uba. Kako saznajemo, kada je dostavljeno punomoćje novog advokata, tužulac je uložio prigovor zbog „procesnih smetnji“, pa je o tome odlučivao sudija za prethodni postupak Milan Aleksić . On je odbio prigovor Višeg tužilaštva, tako da je Đurić dobio novog zastupnika iz Uba.

Tako isti advokat brani  osobe koje se sumnjiče da su davale mito, kao i Đurića, koji se sumnjiči za primanje mita.

Svi osumnjičeni koje zastupa ova advokatska kancelarija su pušteni 20. jula da se brane sa slobode. U pritvoru su ostali razrešeni  načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić i radnike te uprave Aleksandar Đurić, koji sada ima novog advokata. Iz pritvora su 20. jula pušteni R. Đ. (43) iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. (38) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46) iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. (50) iz firme “PSC Vuković” Šabac, kao i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007”.

U akciji policije i BIA bila je uhapšena i pripravnica u Gradskoj upravi T. I. (28), ali za nju tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Po krivičnoj prijavi, svi osumnjičeni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprav, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača i kancelarijskog materijala.

 

7 komentara na “Isti advokat brani sedam osumnjičenih osoba iz Valjeva

 1. Bem ti sudstvo svi znaju šta je i svi čute. Zato smo na vrhu korumpiranih Država. Šta se BIA pravi luda još malo pa će i Cane žabac da Sudi. SRAM VAS BILO

  17

  1
 2. Ta T.I. nije pripravnica kao sto pisete. Njoj je ispekao pripravnicki i ona je radila pod ugovorom i bilo je planirano da se ugura u opstinu. I to sa nekim carinskim smerom. Sramota

  8

  1
  1. Jel to onaj sto hoce sada da namesti nasem drugu zatvor zbog gvozdenovica i gorice i brata jel , jel ?Cekamo presudu i onda sve cemo da obelodanimo!

   6

   0
   1. Mile jel to pomnjes momka koji ih rasturi na portalima ?Culi smo i mi po gradu da hoce da mu smeste , jel nema dlaku na jeziku i puno zna .Mi smo uz tog momka i mi imamo nesto da iznesemo .Cekamo , da li ce preovladati pravda , postenje ili veze i vezice.Ovaj advokat se cesto pominje bas u tom visem !

    6

    0
     1. .Kada sam komentarisao sacekaj malo mislio sam na komentare Fandza 1, Mile..smatram da ima casnih i postenih sudija koji ce primeniti zakon , a ne poznanstva i prijateljstva , ali ako…U svakom slucaju hval na podrsci i da s emalo pohvalimniste jedini samo sto se ovde ne pise i sto je veoma bitno podrska stize u svakom pogledu od veoma strucnih ljudi koji sve ovo prate.Smatram da pred zakonom moramo da budemo svi isti.Ja nisam ginekolog gvozdenovic da bezim od sudjenej i izvlacim s na razno razne nacine , to radi onaj ko je nesto zaista debelo pogresio!

      0

      0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *