četvrtak, 18. jula 2024.

Ivan Mirić osvojio srebro na Prvenstvu Srbije

Objavljeno: 29. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ivan Mirić, član streljačkog kluba „Valjevo 1880“,  osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji kadeta koji su se takmičili u disciplini vazdušni pištolj na Prvenstvu Srbije održanom u Smederevu.

Valjevski strelci su po prvi put nastupili na nacionalnom prvenstvu u B programu (pionirska, kadetska i kategorija mlađih juniora i juniorki), gde su imali respektabilne rezultate.

Mirić je ostvario rezlutat od 534 kruga, koji je bio dovoljan za drugo mesto. Zlato među pištoljašima u ovoj konkurenciji osvojio je strelac SK „Pančevo 1813“ Stefan Kešišjan sa 551 krugom.

„Prezadovoljan sam, nisam se nadao toliko velikom rezultatu. Trudio sam da nemam strah od konkurencije, ponašao sam se kao da sam na treningu. Gledao sam samo sebe, i to me je dovelo do rezultata. Zadovoljan sam drugim mestom, ali se nadam da ću u budućnosti stići i do zlata“, kaže Ivan Mirić.

Takmičari SK „Valjevo 1880“ nastupali su i disciplini vazdušna puška, gde je najzapaženiji rezultat imala je Milica Jovanović sa 399.7 krugova.

U SK „Valjevo 1880“ ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima, obzirom da su tek nedavno počeli da nastapuaju u B programu u kome se takmiče talenti srpskog streljaštva. Klubovi sa mnogo dužom tradicijom nastupa nisu uspeli da dođu do medalja, što pokazuje da su Valjevci na pravom putu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *