sreda, 24. jula 2024.

Iz Čikaga stigli pokloni za Strahinju

Objavljeno: 24. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nakon što se širom Srbije, a i sveta, pročulo za desetogodišnjeg dečaka Strahinju Tabića iz Valjeva, učenika četvrtog razreda OŠ “Milovan Glišić”, koji je na putu od kuće do škole pronašao 6.000 dinara i odmah ih je predao učiteljici, ne prestaju da stižu pokloni i podrška ovom mališanu. Za dečaka koji je svima održao lekciju o poštenju danas je stigla pomoć od oko 500 dolara, koju su obezbedili Valjevci, koji žive u Čikagu. Po želji darodavaca, dečaku je kupljen bicikl, mobilni telefon i garderoba, a preostali deo novca je uručen njegovim roditeljima.

“ Mnogo sam srećan zbog poklona, a najviše sam se oduševio zbog telefona! Nisam mogao ni da pretpostavim da će se sve ovo destiti nakon što sam učiteljici predao novac koji sam pronašao na ulici, ali sam mnogo srećan zbog svega. Drugari iz odeljenja me hvale svaki dan zbog svega, a sada ćemo moći zajedno da se igrama sa loptama i igricama koje su mojim drugarima i meni poslali dobri ljudi iz Čikaga”, rekao je ovaj destogodišnji junak.

Prekookeanski pokloni su mu uručeni u đačkoj biblioteci, a maloj svečanosti je prisustvovao ceo Strahinjin razred. Uz slatkiše i sokiće deci je još jednom ponovljeno da se svako dobro delo brzo pročuje i da se isplati biti pošten. Najzahvalniji za ovaj Strahinjin gest su njegovi roditelji Slađana i Danijel Tabić, ali i učiteljica Jasmina Marković. Roditelji kažu da su presrećni i ponosni na svoje dete, a veoma ponosna je i njegova učiteljica Jasmina.

Ovaj gest malog Strahinje nije prošao nezapaženo ni kod valjevskog ABA ligaša “Metalca”, čiji su košarkaši ranije obišli Strahinju i njegove drugare i uručili su poklone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *