utorak, 5. marta 2024.

Iz gradske kase tri miliona dinara za protivgradne rakete

Objavljeno: 28. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase biće izdvojeno dodatnih tri miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa za valjevske strelce, nezvanično saznaje portal Patak online. Strelci na području Valjeva, ali i opština Kolubarskog okruga tokom juna su imali „pune ruke posla“, jer su dejstvovali skoro svaki dan, tako da su neke protivgradne stanice ostale bez raketa. Kako saznajemo, da bi sprečili pojavu grada i zaštitili useve poljoprivrednika, koji od njih žive, gradsko rukovodstvo je odlučilo da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji po drugi u ovoj godini novac za kupovinu protivgradnih raketa.

Gradska vlast je krajem maja kupila 74 protivgradne rakete i za te namene je izdvojeno dva miliona dinara, međutuim, one su, zbog nestabilnog vremena, vrlo brzo potrošene. U valjevskom kraju sedam protivgradnih stanica je ostalo bez ijedne rakete, potvrdio je za Patak online Zoran Babić iz RHMZ.

Što se tiče opština Kolubarskog okruga, za sada su jedino bezbedni žitelji Lajkovca, gde je lokalna vlast nedavno nabavila određenu količinu protivgradnih raketa, tako da stanice na tom području, u proseku, imaju po sedam raketa.

U Mionici, iako je lokalna vlast nedavno kupila 16 protivgradnih raketa, one su sve potrošene u jednom danu, tako da ima protivgradnih stanica bez ijedne rakete. Za razliku od Valjeva, Mionice i Lajkovca, gde su lokalne samouprave nabavile protivgradne rakete i tako pomogli svojim poljiprivrednicima, Ub i Osečina ove godine nisu kupili ni jednu protivgradnu raketu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *