subota, 20. jula 2024.

Iz Mionice 13 izlagača na Sajmu privrede

Objavljeno: 6. aprila 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Opština Mionica i ove godine  učesnik  je 19.  Sajma privrede zapadne Srbije (SPREG) u Valjevu gde predstavlja 13 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice,

Udruženje žena „Svilen konac“ iz Mionice, vinarija „Đurđevića legat“ iz Ključa, opruge „Pet Mil“ iz Brežđa, firma „Auto-kabel“ iz Mionice, „Domaćinstvo Petrović“ iz Paštrića, destilerija „Srećković“ iz Bukovca, Kolarević Prodana (zimnica), Nada Dikić (ručni radovi), Vera Petković (domaći proizvodi), Zagorka Stojanović (šik šajkače), Isidora i Rada Čitaković (slike i ručni radovi), Dragiša Simić (ručni radovi).

„Mionica ima čime da se ponosi, a to su vredni i radni ljudi. Jaka privreda znači jaka opština, a mi smo uz pomoć državne politike uspeli da dovedemo nove investitore i da otvorimo radna mesta gde ljudi zarađuju za život. Mionica je na istorijskom minimumu kada je reč o nezaposlenosti, manje od 300. Dobra vest za privredu naše opštine, ali i celog kraja jeste da se u narednom periodu očekuju proširenja kapaciteta firmi koje posluju u Mionici, a samim tim biće i više radnih mesta“,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Opština Mionica

Iz Turističke organizacije Mionica kažu da je ove godine nakon prvog dana Sajma zabeležena veća posećenost nego prethodne kao i da su posetioci vrlo zainteresovani za proizvode iz mioničkog kraja.

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *