petak, 14. juna 2024.

Izabran izvođač radova za Dom za stare

Objavljeno: 19. avgusta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posao vredan blizu 1,2 milijarde dinara sa PDV – om na javnoj nabavci, na nastavku izgradnje i privođenja nameni Doma za stare u Valjevu, dobila je grupa ponuđača valjevska građevinska preduzeća “Kej“ i “Kompresor ing“, “Frenki alarm“ iz Valjeva, beogradske firme “Ening energetik“ i “Jugogradnja“ i “Fitiš – ju“ iz Subotice.

Prema ugovoru, rok za završetak radova je 250 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Kada u potpunosti bude završen ukupna izgrađena površina objekta iznosiće 7.509 kvadratnih metara, dok je korisna površina 6.226 kvadrata.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji sa severne strane, je planiran  ulaz u dnevni centar, gde će biti izgrađen i parking prostor sa 24 parking mesta za posetioce, sa istočne strane objekta formira se ekonomski sa delom smeštajnog bloka, dok će se na  jugoistočnoj strani nalaziti glavni smeštajni korpus sa platoom – baštom za dnevni boravak korisnika u prirodi, koja će imati dva ulaza.

Jedan koji vodi direktno u smeštajni blok, i drugi administrativni, i za pristup multifunkcionalnoj sali u prizmelju objekta, koja je namenjena domu za stare i korisnicima dnevnog centra. Projektom je predviđeno da aneks zgrade bude lociran sa istočne strane parcele i formiran je tako da je maksimalno iskorišćen nagib terena, dok će se kotlarnica na pelet nalaziti pored ulaza u parcelu.

Dom za stare u Valjevu-budući izgled

U projektnoj dokumnetaciji piše da je glavna podela na korisnike dnevnog centra  i korisnike doma za smeštaj odraslih i starih lica. Dnevni centar je dostupan širem broju korisnika, starije starosne dobi i svih stepena podrške, kao i deci sa smetnjama u razvoju. Namenjen je interaciji korisnika međusobno, kao i sa specijalizovanim osobljem i gostima dnevnog centra, dok će smeštajni deo biti podeljen u tri zone..

Radovi na završetku Doma za stare na Majdanu u Mesnoj zajednici Gradac, koji su počeli u junu 2009. godine donacijom vlade Japana od 2,5 miliona evra, sada će biti finansirani iz republičkog budžeta preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Za uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji Georntološkog centra grad Valjevo će izdvojiti 15,3 miliona dinara sa PDV – om. Ovaj posao nakon sprovedene javne nabavke dobio je konzorcijum preduzeća: beogradskih “Quiddit“, “Tesla Sistemi“, “Enso“, “Predrag Arsić pr agencija za projektovanje, inženjering i konsalting Tiviks Beogra“ i “Kota Beogra“, “Premer Savković“ iz Lazarevca, “Pyramid in“ iz Novog Sada, “Technosecto“  iz Kragujevca i “RBD project engineerin“ iz Niša.

 

4 komentara na “Izabran izvođač radova za Dom za stare

 1. Ima li neko da stane na put keju, kompresoru, frenkiju za dobijanje poslova od kancelarije i ljudima iz Valjeva koji rade u kancelariji i koji su u dilu sa njima…

  0

  0
 2. 1,2 milijarde dinara je 10 miliona evra. To znači da Dom za stare i nije mogao biti završen japanskom donacijom od 2,5 miliona evra.

  0

  0
 3. Vredna.pricezna i osvecena poslu.organizovana i odgovorna za svoj posao.przo uklapanje u novu sredinu.timsi rad

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *