subota, 20. aprila 2024.

Izbeglicama 900.000 dinara za nabavku građevinskog materijala

Objavljeno: 31. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Građevinski materijal za adaptaciju i rekonstrukciju kuća vredan 900.000 dinara dobiće dve izbegličke porodice u opštini Mionica. Novac za porodice Tutuš i Milić obezbedili su opština i Komesarijat za izbeglice i raseljena lica.

Porodice će dobiti građevinski materijal za rekonstrukciju noseće konstrukcije, zatim za hidroizolaciju, izgradnju sanitarnog čvora, podnih obloga, malterisanja, fasade, uvođenje i zamenu elektro i vodovodnih instalacija i drugih radova neophodnih za završetak gradnje ili adaptaciju.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je ugovor sa porodicama.

„Poboljšanje kvaliteta života izbeglih lica na teritoriji opštine Mionica do sada je realizovano kroz brojne projekte. Jedan od njih, koji nastavljamo iz godine u godinu je i Projekat poboljšanja uslova stanovanja izbeglih lica kroz dodelu pomoći u građevinskom materijalu. Porodice Tutuš i Milić zaslužuju da im život bude još lepši i bezbrižniji. Ponosan sam i na to što smo uspeli da obezbedimo i stanove za 16 porodica“, rekao je Janković.

Opština Mionica u saradnji sa donatorskim fondom Regionalnog stambenog programa obezbedila je dom za izbegla lica na teritoriji opštine Mionica. Zgrada za stanovanje završena je početkom 2020. godine, kada se 16 porodica uselilo i konačno rešilo stambeni problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *