ponedeljak, 24. juna 2024.

Izbori u Mionici biće održani 17. oktobra

Objavljeno: 31. avgusta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je raspisao redovne lokalne izbore u Mionici, koji će biti održani 17. oktobra. Na prethodnim izborima ubedljivu pobedu je ostvarila Srpska napredna stranka.

Prvi čovek mioničke opštine Boban Janković je poručio da će Mionica i posle 17. oktobra nastaviti putem razvoja i investicija.

„ Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije jeste politika razvoja, bolji život svakog čoveka, svakog građanina Srbije. To je politika i opštine Mionica. Mioničani će 17. oktobra pokazati da i u budućnosti žele nove investicije, nove puteve, dečija igrališta, kanalizaciju, parkove, veće plate. Građani Mionice će podržati svoju budućnost. Budućnost svoje dece. Budućnost Mionice“, rekao je Janković povodom odluke o raspisivanju redovnih izbora u toj varošici.

Janković je naveo da su izbori praznik demokratije na kom građani odlučuju o svojoj budućnosti.

Boban Janković

„Građani Mionice znaju da moramo zajedno da nastavimo da razvijamo našu varoš! Bolji život svih Mioničana je glavni zadatak opštinskog rukovodstva. Naš ključni imperativ! Nikada nismo imali bolje odnose sa državnim institucijama. Zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Srbije samo ove godine investiramo blizu 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela u našoj Mionici“, rekao je Janković.

On naglašava da su ovog leta asfaltirani putevi u više od 25 sela i da se asfaltiranje nastavlja i tokom jeseni, kao i da je izvršena modernizacija kompletne niskonaponske i visokonaponske električne mreže.

„Svi stanovnici Mionice moći će brzo i bezbedno da stignu do svojih kuća i imaće stabilno snabdevanje električnom energijom. Pored toga, gradićemo 10,5 kilometara kanalizacije, dva prečistača otpadnih voda. Investiramo u razvoj kulture i turizma. Rekonstruišemo park u pešačkoj zoni, gradimo novi park pored reke Ribnice i gradimo Kuću Kolubarske bitke, a nastavljamo s investicijama u škole, i podršku porodici i deci kroz doniranje besplatnih udžbenika i druge vidove podrške“, kaže Janković.

Asfaltiranje puteva u mioničkom kraju

Uz razvoj infrastrukture, kulture, obrazovanja i turizma investira se i u ekologiju i nova radna mesta.

„Nemačka kompanija Auto-kabel koja zapošljava 300 Mioničana je najavila proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta za naše sugrađane. Četiri investitora su zainteresovana za otvaranje pogona u našoj novoj industrijskoj zoni. Paralelno s tim, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, očistićemo sve divlje deponije i sprečiti pojavljivanje novih. Od naše Mionice pravimo poslovnu, turističku i ekološku oazu“, poručio je aktuelni predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *