utorak, 5. marta 2024.

Izgrađena kanalizaciona mreža u naselju Bair

Objavljeno: 2. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Završeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže u naselju Bair, koji su započeti 24. jula 2019. godine.

Na ovom projektu urađena je nova fekalna kanalizaciona mreža u ulicama Milovana Glišića, Alekse Šantića, Bobovčevoj, Šumadijskoj, a u donjem kraku Šumadijske ulice postavljena je glavna cev gde su predviđeni prepumpni kućni priključci za korisnike.

Rekonstrukcija postojeće fekalne kanalizacione mreže urađena je u ulicama Pop Andrije i Bairskoj. Kućni priključci su vođeni do šahti, a jedino gde tehnički nije bilo izvodljivo vršeno je priključivanje direktno na cev.

Nakon završetka radova sve ulice su vraćene u prvobitno stanje, tako što je vraćena kocka u Bobovčevoj ulici, a ulice Milovana Glišića, Alekse Šantića, Šumadijska, Pop Andrije i Bairska su kompletno asfaltirane.

JKP „Vodovod“ će upravljati i održavati fekalnu kanalizacionu mrežu u naselju Bair, a to javno preduzeće će organizovati proces priključenja novih korisnika na kanalizacionu mrežu, u skladu sa odgovarajućim pravilima i procedurama.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže su sprovedeni u okviru projekta „Živeti zajedno – Izgradnja kanalizacione mreže u romskom naselju Bair u Valjevu“. Projekat se realizuje u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština – EU PRO, koji finansira EU, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije. Nosilac projekta je Grad Valjevo, a partner na projektu je JKP „Vodovod“. Ukupna vrednost projekta iznosi 234.310 evra, od čega je vrednost donacije EU 150.000 evra, a sufinansiranje grada Valjeva iznosi 84.310 evra.

Kabinet gradonačelnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *