ponedeljak, 20. maja 2024.

Izgradnja i usaglašavanje dečjih igrališta

Objavljeno: 2. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prošle godine naši najmlađi sugrađani dobili su 17 novih igrališta, koja su pre svega bezbedna i sertifikovana, a u ovoj godini planirana je izgradnja i usaglašavanje sa novim standardima još devet dečjih igrališta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Trenutno su u završnoj fazi radovi na izgradnji dečjeg igrališta u Dročinskoj ulici, za koje je Grad Valjevo izdvojio oko 9 miliona sa pdv – om. Izvođač radova je „Va gradnja“ iz Valjeva.

U okviru javne nabavke usaglašavanje dečjih igrališta sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, urađena je rekonstrukcija igrališta „Nivea“ na platou ispred Centra za kulturu. Vrednost radova je oko 3 miliona bez pdv – a, izvođač radova je „Va gradnja“.

Igralište u Dročinskoj ulici, foto: Grad Valjevo

Savremene sprave za decu kao što su tobogani, klackalice i druga oprema, ukrasila su ova dva igrališta, a mališani će ovo leto imati moderan i lep prostor za igru.

U okviru javne nabavke usaglašavanje dečjih igrališta sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, u planu je rekonstrukcija igrališta u Naselju 27. novembar,  Divčibarama, Sedlarima, MZ Gorić i parku Pećina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *