subota, 20. aprila 2024.

Izložba francuske umetnice u „Trnavcu“

Objavljeno: 11. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U sredu u 20 časova u Internacionalnom studiju „Trnavac“ je svečano otvaranje samostalne izložbe radova francuske umetnice Sabrine Sabeg, pod nazivom „Priroda… samo priroda!“.

Publika će moći da uživa u postavci u okviru koje će biti izloženo 27 umetničkih dela, koja su podeljena u pet celina: Jug, Drvorez, Pejzaži, Drveće i Vodeni svet. Najviše radova je iz ciklusa Drvorez, koji su rađeni istoimenom tehnikom, uz ručnu štampu i doradu tušem i šećerom na „kraft“ papiru. Takođe je specifičan i ciklus Drveće u kojem će posetioci moći da vide radove na platnu, koji će biti prezentovani kao japanski „kakemono“, vertikalni zidni svitci.

Sabrina Sabeg rođena je 29. jula 1980 godine u Lionu. Pored likovne umetnosti, od rane mladosti bavi se i muzikom. Svira violinu i flautu. Diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u gradu Eks-an-Provansu (fr. Aix-en-Provence) na temu barokne muzike.

Član je udruženja likovnih umetnika „Radoznali“, gde u zajedničkom ateljeu, kao mestu razmene i kreacije, svakodnevno stvara nove slike, crteže, gravure na drvetu, staklu, linoleumu.

Izložba će biti otvorena do kraja jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *