petak, 24. maja 2024.

Izložba „Srbiji s ljubavlju“ Pulike i Sorokina

Objavljeno: 16. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- U galeriji mioničkog Kulturnog centra je otvorena izložba „Srbiji s ljubavlju“, koju čine slike Slobodana Jevtića Pulike iz bogate zbirke koja će činiti Legat Mionica i grafike ruskog umetnika Aleksandra Viktoroviča Sorokina iz Krasnojarska.

Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj predstavlja svojevrsnu uvertiru predstojećim „Mišićevim danima 2022.“, koji će se održati od 18. do 24. jula.

„Sa imenima kao što je Slobodan Jevtić Pulika naše mesto će promeniti izgled. Dolazi era razvoja kulture i sva ova dela ostaju našoj deci, koja će imati razlog da žive ovde i da poštujući tradiciju kreiraju svoju budućnost. Mionica će izgraditi legat gde će se nalaziti umetnička dela koja nam je Pulika poklonio. Uskoro počinju radovi. Verujem da ćemo po planu i veoma brzo završiti veliki projekat Kuću Kolubarske bitke i druge važne projekte čija je realizacija u toku“,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Opština Mionica

Po pozivu Slobodana Jevtića Pulike su izložene i grafike Aleksandra Viktoroviča Sorokina, koje u najboljoj tradiciji velikana Ilje Rjepina, Olega Denisenkova i Vladimira Zuejeva, otvaraju vrata sveta na obroncima planina Sibira, sa ogromnom tradicijom kulture i lepote življenja.

Sorokin je osvajač prostora, ukrašenog lepotom i predanošću stvaranja, koga je Pulika na otvaranju izložbe okarakterisao kao pažljivog i preciznog posmatrača arhitekture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *