četvrtak, 25. jula 2024.

Izostala pomoć valjevskih privrednika nakon poplava

Objavljeno: 12. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako su se nakon poplava lokalnoj samoupravi javili mnogobrojni ovdašnji privrednici, koji su izrazili spremnost da izgrade po jednu kuću i da na taj način pomognu lokalnoj zajednici u kojoj žive i privređuju, dalje od obećanja se nije odmaklo. Sedam meseci nakon poplava u valjevskom kraju izgrađene su samo četiri kuće zahvaljujući donaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok se preostale kuće grade novcem iz fondova Evropske unije.

Nijedno lokalno preduzeće, niti pojedinci među viđenijim Valjevcima, koji su se posle nezapamćenih majskih poplava, po rečima predstavnika vlasti, javljali i nudili pomoć u izgradnji kuća, nisu izdvojili nijedan dinar za obnovu nakon poplava. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da je iz Valjeva jedino stigla pomoć Rotari kluba, koji je donirao novac za uređenje 12 seoskih bunara, a uloženo je 16.000 evra. Na ovaj način biće rešeno vodosnabdevanje većeg broja građana. Pored toga Rotari klub je poklonio i kamp prikolicu, vrednu oko 1.000 evra, kaže Radojičić.

U Gradskoj upravi kažu da drugih donacija od valjevskih privrednika nakon majskih poplava nije bilo. Inače, novac koji je uplaćen na račune koje je otvorio Grad za pomoć poplavljenima, je po odluci gradskih čelnika, preusmeren na sanaciju klizišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *