subota, 20. jula 2024.

Janković otvorio Dečju nedelju

Objavljeno: 3. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“ u čitavoj Srbiji obeležava Dečija nedelja, a u Mionici je povodom početka sedmice posvećene najmlađima lokalna samouprava organizovala program svečanog otvaranja. Brojne mališane okuljene na Trgu vojvode Mišića ovom prilikom je pozdravio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji im je poželeo puno radosnih trenutaka uz programe Dečje nedelje.

“Verujem da ćete u narednim danima uživati u raznovrsnim programima koje smo pripremili i u druženju sa vašim drugarima, vaspitačima, učiteljima i nastavnicima. Nismo se bez razloga okupili ovde na Mišićevom trgu, jer znamo da će neki od vas postati slavni poput vojvode Mišića. Među nama su oni koji će sutra graditi našu Mionicu, graditi škole i vrtiće i koji će nekoj novoj deci organizovati još lepše Dečije nedelje”, rekao je prvi čovek mioničke opštine otvarajući ovu manifestaciju.

Pripremljen je bogat zabavni program, koji je književnim druženjem započeo Tode Nikoletić. Poznati dečiji pesnik je vodio duhovite razgovore sa malim Mioničanima, zajedno sa njima recitovao stihove i rešavao pesničke zagonetke, a najuspešnijima je poklonio svoje knjige. Za dobru atmosferu su se brinuli i animatori, kao i trener sportskog plesa Miša Mićić iz Lazarevca uz kojeg su deca učila plesne korake, a svečanost je na veliko oduševljenje najmlađih završena puštanjem u vazduh nekoliko stotina raznobojnih balona.

Tokom Dečje nedelje predviđena su brojna pozorišna, zabavna i sportska dešavanja, edukativne aktivnosti, radionice i drugi sadržaji. U realizaciju Dečje nedelje će i ove godine biti uključeni Kulturni centar, Biblioteka “Milovan Glišić“ i Turistička organizacija, tako da će deci između ostalog biti organizovane i posete rodnoj kući vojvode Živojina Mišića u Struganiku, Parku prirode Ribnica i Biblioteci, dok će u Kulturnom centru biti priređene dečije predstave i drugi programi.

Prema rečima predsednika mioničke opštine Bobana Jankovića koji će ove sedmice posetiti sve ovdašnje obrazovno-vaspitne ustanove, lokalna samouprava posvećuje veliku pažnju obezbeđivanju što boljih uslova za najmlađe o čemu govori obnova zgrade osnovne škole u Rajkoviću i realizacija brojnih projekata opremanja kako matičnih škola i vrtića “Neven“, tako i izdvojenih odeljenja sa područja opštine nastavnom opremom i sportskim rekvizitima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *