ponedeljak, 22. jula 2024.

Janković ponovo izabran za predsednika mioničke opštine

Objavljeno: 23. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Boban Janković (SNS) je ponovo izabran za prvog čoveka mioničke opštine. Za njegovog zamenika je postavljen Milovan Lekić (SNS), koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu. Janković je na početku novog mandata poručio da će lokalna vlast ubuduće raditi još više nego u prethodnom periodu. Za predsednika mioničkog parlamenta izabran je Miroslav Đurić, za njegovog zamenika Branko Šutuljić, a za sekretara Skupštine opštine Mionica je postavljen  Jugoslav Milić.

Nakon konsitutivne sednice na kojoj su potvrđeni mandati za 39 odbornika i izbora opštinskih čelnika, postavljeni su i članovi Opštinskog veća, a to su Ivana Živković, Dragan Đošić, Dragan Gavrilović, Slobodan Kovačević i Nikola Polovina.

Posle izbora za predsednika mioničke opštine Boban Janković je poručio da će u novom mandatu lokalna vlast raditi još više nego u prethodnom sazivu.

„Na samom početku ovog mandata reći ću da ćemo raditi još više nego u prethodnih nekoliko godina, a ja ću se truditi da budem predsednik svih građana naše opštine, kao što sam to radio i u prethodnom periodu, dakle ne samo onih koji su glasali za našu listu. Trudićemo se da svakom građaninu izađemo u susret i da budu svi ravnopravni pred državnim organima. Nama predstoje veliki poslovi u narednom periodu i siguran sam da će ova podrška koju smo dobili od građana biti opravdana, a ona nas i obavezuje dodatno da još više radimo na poboljšanju kvaliteta života, da sve svoje zadatke na vreme ispunjavamo, da radimo u skladu sa zakonom“, poručio je Janković.

Boban Janković (levo)

On je dodao da poverenje koje su dobili na izborima lokalnu vlast obavezuje da nastavi da radi i gradi još bržim tempom. „Napomenuću da je naša opština u prethodne dve godine bila jedno veliko gradilište, gradili su se putevi mostovi, sanirala klizišta, gradili cevovodi, rekonstruisale škole. Očekuje nas veliki posao u ovom mandatu i ja očekujem od svih vas da budemo jedan tim, tim koji radi za interes svih građana naše opštine“, poručio je Janković mioničkim odbornicima.

U Mionici su 24. decembra prošle godine održani vanredni lokalni izbori. Lista SNS, na čijem čelu je bio Boban Janković, je osvojila 28 odborničkih mandata, lista SPS-SRS-JS ima šest odbornika, dok u lokalnom parlamntu mioničke demokrate imaju pet odborničkih mesta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *