utorak, 28. maja 2024.

Javna rasprava o budžetu za 2020. godinu

Objavljeno: 13. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Javna rasprava o nacrtu Odluke o budžetu Grada Valjeva za 2020. godinu biće održana u nedelju, 15. decembra u 12 časova, u velikoj sali Skupštine grada. Cilj javne rasprave je upoznavanje građana sa nacrtom dokumenta, kako bi građani svojim primedbama i sugestijama pomogli u njegovom konačnom utvrđivanju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Nacrtom gradskog budžeta za narednu godinu u gradskoj kasi planirano je 20 miliona dinara više nego u ovoj godini. Ukupan prihod u iznosu tri milijarde i 395 miliona dinara planiran je na osnovu tekućih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine od tri milijarde i 260 miliona i 135 miliona prenetih neutrošenih sredstava. Kada se na planirani prihod doda preko 101 milion sredstava iz ostalih izvora, gradski buxet dostiže skoro tri i po milijarde dinara. Na osnovu planiranih ukupnih rashoda od tri milijarde i 378 miliona, u 2020. godine predviđen je deficit od 118 miliona dinara.

Konačnu reč o nacrtu budžeta za narednu godinu daće odbornici lokalnog parlamenta na narednoj skupštinskom zasedanju, koje će, prema najavama, biti 30. decembra.

Jedan komentar na “Javna rasprava o budžetu za 2020. godinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *