utorak, 25. juna 2024.

Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio 103. rođendan

Objavljeno: 13. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio je 103. rođendan! Tom prilikom posetio ga je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

„Obećao sam našem deda Joci da ću doći da proslavimo njegov 103. rođendan, i evo nas, zajedno prelepim povodom. Dobro se sećam njegovih reči da danas jedemo lubenicu u februaru i za Svetog Nikolu, a pre se išlo u pocepanim pantalonama. Ispunio sam obećanje, zajedno smo proslavili njegov 103. rođendan, a tu je i lubenica, ni manje, ni više, nego baš u februaru. Prava je dragocenost i čast popričati sa Jordanom koji predstavlja jednu enciklopediju svega što je proživeo. On nam je motiv da budemo još bolji“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner, a u osamdesetim godinama je prestao da pije kafu i rakiju.

„Hvala predsedniku opštine što me je posetio. Osećam se radosno, kao kad sam dobijao unuke i praunuke. Tako se osećam. Ja sam prešao ono što nisam zamišljao. Pre sam u školu išao pocepanih pantalona, i ako nešto imam uz proju da pojedem, križulja i tablica. Pored furune smo nas trojica spavali. Danas je drugačije. Od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo“, kaže deda Joca iz Krčmara.

Foto: Opština Mionica

Deda Joca živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu, unuci i praunuci mu redovno dolaze. Omiljeni je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg stanovnika opštine Mionica.

Volja za životom ovog vremešnog čoveka nije napustila, a iako mnogi sanjaju o životnom veku koji je on doživeo, kaže da je recept vrlo jednostavan, a to je zaboraviti na nerviranje!

„Ja sam odavno doneo odluku da se ne nerviram! Život sam prihvatio onakav kakav je. Nerviranje samo donosi probleme, jer nervozan čovek ne može da donese promišljene odluke, a loše i utiče na zdravlje. Odavno ne postoji ni jedna stvar koja može da me iznervira“,  ispričao je ranije za portal Patak online ovaj vremešni Krčmarac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *