nedelja, 3. marta 2024.

Još uvek nije ugašen požar u krugu „Nove Srbijanke“

Objavljeno: 18. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Veliki požar, koji je juče popodne izbio u fabrici „Nova Srbijanka“, sinoć je posle višečasovne interevencije valjevskih vatrogasaca lokalizovan, međutim, još uvek nije ugašen. Kako nam je potvrđeno u Vatrogasnoj službi, vatrogasci su čitave noći bili na licu mesta, gde se i sada nalaze, jer vatra nije u potpunosti ugašena. Kako nam je rečeno, hala u kojoj je izbio požar ima oko 10.000 kvadrata , a valjevski vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, koji se nije proširio na druge objekte, međutim vatra još uvek nije ugašena, niti vatrogasna služba može da da procenu kada će se to dogoditi. Tokom interencije, na sreću, niko nije povređen.

Do požara je došlo juče u popodnevnim satima, kada su radnici beogradske firme „ Ovčar-Kabla“, brenerima sekli metalne cevi, nakon čega je došlo do varničenja. Vatra je najpre zahvatila termoizolacioni materijal u mašinskoj hali, a potom se proširila na krov i samu halu. Kako saznajemo, doskorašnji stečajni upravnik „ Nove Srbijanke“ dao je odobrenje ovoj beogradskoj firmi, čiji zadatak je bio da uklone otpadni materijal.

Inače,  „Novu Srbijanku“ iz stečaja je ove sedmice za 288 miliona dinara kupilo preduzeće „Europrom“. Suvlasnik i direktor „Europroma“ Desimir Tadić za portal „Patak online“ kaže da oni, zvaničnio, još uvek nisu uvedeni u posed kupljene imovine, ali navodi da uklanjanje otpadnog materijala nije bio deo kupoprodajnog ugovora, te da su sve aktivnosti koje je ranije imao stečajni upravnik „Nove Srbijanke“ trebalo da budu prekinute nakon prodaje ove fabrike,

Foto: FB/ Srećko Petronijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *