subota, 20. aprila 2024.

Jubilarne Zlatne stepenice i koncert gudačkog u Muzičkoj školi

Objavljeno: 26. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ od danas do 29. maja se održava međunarodno takmičenje gudača „ Zlatne stepenice“,  koje će ove godine u Valjevu, u prostoru muzičke škole i Valjevske gimnazije okupiti 154 učesnika, mladih talentovanih gudača (violinista, violončelista i violista) .

Od ove godine na takmičenju učestvuju dva kamerna ansambla i dva gudačka orkestra  iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Srbije.

Ovo takmičenje se održava od 2016. godine zahvaljujući inicijativi profesorke škole mr Snežane Stevanović i profesora FMU Dejana Mihailovića.

Ove godine, festival traje četiri dana, a u radu žirija okuplja profesore muzičkih akademija Beograda, Novog Sada, Ljubljane, Skoplja i pored takmičarskog dela.

„Za naše građanstvo u okviru svog programa, nudi vrlo atraktivne i visoko kvalitetne programe među kojima izdvajamo koncert jednog  od trenutno najboljih srpskih kamernih gudačkih orkestara ’13 gudača’, pod dirigentskom palicom prof. dr Srđana Sretenovića, koji će nastupiti 26. maja  u 20  časova u svečanoj sali škole“, navodi se u saopštenju muzičke škole.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *