utorak, 21. maja 2024.

Kada će proraditi laboratorija u Domu zdravlja?

Objavljeno: 27. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Građani Valjeva već skoro četiri meseca su prinuđeni da laboratorijske analize, umesto u Domu zdravlja, rade u valjevskoj bolnici! Do ove situacije je došlo jer je rukovodstvo Doma zdravlja odlučilo da prostorije gde se nalazi laboratorija , koju koristi valjevska bolnica, rekonstruiše. Međutim, rukovodstvo valjevske bolnice već četiri meseca odbija da saopšti kada će radovi biti završeni i kada će laboratorija ponovo biti dostupna građanima.

Dom zdravlja, koji pruža zdravstvenu uslugu za oko 90.000 građana na gradskom i seoskom području, već četiri meseca javnost “drži” uskraćenu za informaciju kada će laboratorija u toj zdravstvenoj ustanovi proraditi. Rukovodstvo Doma zdravlja je, u nekoliko navrata, odbilo da nam dostavi odgovore na pitanja vezana za laboratoriju.

Odbornica Skupštine grada i medicinska sestra Doma zdravlja Gorica Selaković je za skupštinskom govornicom krajem oktobra rekla da će bolnička laboratorija u Domu zdravlja, koja je zatvorena početkom jula zbog renoviranja, proraditi najkasnije za 10-15 dana. Međutim, laboratorija je još uvek zatvorena, a novinari su ponovo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje kada će građani moći da koriste usluge laboratorije u Domu zdravlja.

U međuvremenu, otkako je zatvorena laboratorija u Domu zdravlja, stvorile su se ogromne gužve u laboratoriji valjevske bolnice, gde su upućivani svi pacijenti. Umesto brze reakcije zbog novonastale situacije, rukovodstvo valjevske bolnice je tek krajem septembra uvelo novine u radu, koje bi trebalo da smanje gužve u bolničkoj laboratoriji.

“Zbog bolje organizacije u otežanim uslovima funkcionisanja služba laboratorije Opšte bolnice je osposobila još jedan prostor za uzimanje uzoraka pacijentima sa hitnim uputima u prizemlju Polikliničkog dela. Još jedna od novina jeste i mogućnost zakazivanja uzorkovanja materijala za pacijente sa uputima sa primarne zdravstvene zaštite”,  navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Inače, osnivač Doma zdravlja je lokalna samouprava. Ovakvo ponašanje rukovodstva Doma zdravlja, koje četiri meseca dobija da saopšti građana kada će proraditi laboratorija, je u najmanju ruku neodgovorno. Povodom ovog problema, koji traje četiri meseca, otkako je zatvorena laboratorija u Domu zdravlja, niko se od gradskih čelnika nije oglasio, iako je Grad Valjevo osnivač ove zdravstvene ustanove, a zbog ovakve situacije trpi oko 90.000 osiguranika.

 

 

 

3 komentara na “Kada će proraditi laboratorija u Domu zdravlja?

 1. Pisao sam o ovim problemima gde najvise ispastaju pacijenti a pre svega mala deca.Narvno gvozdenovica njegoovg brat dr Zavena der Hazarjna , onu odbornicu selakovic goricu Bozic nije ih briga za pacijente .Vidite sada koliko bezobraznosti , drskosti kada izadje na binu ova selakovic-Bozic gorica i o koli koje obmanula sve gradjane Valjeva kada je rekla da ce Laboratorija poceti da rtadi za 10 dana a i dase radovi privode kraju .Narvno tada kada je iznela LAZ nije niko radio kao sto vidite i jos jednu i [jos mnogo puta lazi}od ovih koji se predstavljaju kao Menadzment Doma zdravlja jer ona izjavi ,,mi Menadzment,,!Obavesticu vas da se sada samo kreci u Laboratoriji i i naravno ostajem pri svom stavu da je po mojim sumnjamA veliki KRIMINAL u Domu zdravlja .Zasto je tolika frka oko Laboratorije i gde su sve inspekcije , pre svega Zdravstvene da kazne one koji ugrozavaju zivot pacijenata ?I zasto je tajna kada treba da pocne da radi Laboratorija { ja znam kada trteba da pocene} ali ostavimo onim koji su duzni da to saopste i nije li ovde mozda u pitanju neka druga igra .Da podsetim gradjane Valjeva , naravno i okoline koliko ono novca ginekolog opedeli i prosledi Domu zdravlja i zasto s enesto nije renoviralo nego samo krecenej { posedujem snimke].Da li Valjevo zasluzuje da na celu Ustanove kao sto je Dom zdravlja budu ljudi koji su polozili Hipokratovu zakletvu , a ovamo sve suprotnu , da li grad kao osnivac mora da reaguje i preduzme odgovarajuce mere i da li gradonacelnik krije neki KRIMINAL u Domu zdravlja ili je mozda i sam umesan i sve na stetu gradjna i da li nije bilo reci da se neka privatna Laboratorija useli u Dom zdravlja i koju bi korist tada imao Dom zdravlja.Znaci kakv gradonacelnik , kakva Menadzment ekipa takve i usluge toj bahato i ne odgovorno ponasanje prema pacijentima i na kraju …KO STII gvozdenovica , dr Zavena , i sve one koji rade na urusavanju zdravlja pazcijenta?

  8

  9
  1. Jasno vam je ko stavlja minuse , i evo jos jednom.ZNAMO KO OVO RADI !Naravno koliko god minusa stavite , pacijenti i gradjani su videli svojim ocima i doziveli maltretiranaj po Bolnici da bi izvadili laboratorijske analize i pored velike ljubaznosti osoblja u labartoriji jer i oni shvataju kolika su maltretiranj pacijenta.Zato vi niste dostojni da ucestvujete u prici oko zdravstva ili samo tamo gde mozete da uzmete koji procenat !

   8

   9

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *