četvrtak, 25. jula 2024.

“Kadar za sve!” u seoskim školama

Objavljeno: 9. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Udruženje Vakum realizuje još jedan projekat edukacije najmlađih iz oblasti filmske umetnosti. U pitanju je projekat “Kadar za sve!” koji obuhvata 8 filmskih radionicau periodu od februara do maja 2021.godineu seoskim osnovnim matičnim školama u Valjevu.

“Osnovci viših razreda iz Brankovine, Divaca, Donjih Leskovica, Dračića, Valjevske Kamenice, Popučaka, Poćute i Stava će kroz 4 dana koliko je predviđeno da svaka radionica traje, uz pomoć mentora poizvesti kratki igrani film čime će steći veštine i osnovno znanje o složenom procesu filmske produkcije. Na ovaj način, ne samo da će se približiti svet filma mladim osnovcima iz pomenutih valjevskih škola, već i podstaći kulturna demokratija, smanjenje isključenosti dece iz ruralnih područja i razvijanje kulturnih navika u zajednici koja nije često izložena kvalitetnim sadržajima iz polja umetnosti”, navodi se u saopštenju Vakum-a.

Predavači, filmski profesionalci iz različitih oblasti: režije, scenarija, kamere, montaže će voditi radionice uz pomoć članova Vakuma, Dragane Jakovljević, projektne koordinatorke, dramaturškinje i producentkinje i Bojane Andrić, direktorke fotografije.

Fimske radionice “Kadar za sve!” su su deo Vakum aktivnog rada na razvoju publike i podsticanja mladih talenata. Programom je obuhvaćeno preko 80-oro dece koja će imati priliku da razviju svoje veštine, sposobnosti i interesovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *