petak, 21. juna 2024.

Kinezi nisu zainteresovani da kreditiraju uzgoj junadi u valjevskom kraju

Objavljeno: 30. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od izvoza 10.000 junadi na tržište Kine, po svemu sudeći, neće biti ništa, jer državna kineska razvojna banka nije zainteresovana da kreditira taj posao u valjevskom kraju. To je za „Patak“ potvrdio zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač, koji je rekao da je kineska razvojna banka, prvenstveno, zainteresovana za kreditiranje infrastrukturnih projekata od kojih će korist imati veći broj građana, ali ne i za uzgoj 10.000 junadi u valjevskom kraju, što je bila ideja člana Gradskog veća Aleksandra Vujića. „Oni jestu zainteresovani za agrar, ali ne i za to da kreditiraju uzgoj junadi, što je jasno rekao predstavnik kineske razvojne banke“, rekao je Kovač.

„ Predstavnik kineske razvojne banke je jasno rekao da je za njih neprihvatljiv predlog da oni kreditiraju uzgoj, a kasnije i otkup junadi. On je rekao da nisu zainteresovani za to i da misli da trenutno nije moguć izvoz junećeg i goveđeg mesa na kinesko tržište. Oni su zaintersovani za kreditiranje voćarske proizvodnje, ali ne i za ono što je predložio član Veća Aleksandar Vujić“, kaže Kovač.

Kako je saopšteno, kineska razvojna banka je najviše zainteresovana za kreditiranje infrastrukturnih projekata, čija vrednost nije manja od tri miliona evra. Kovač kaže da će lokalna saouprava pripremiti nekoliko projekata koje će ponuditi.

„ Mi imamo 7-8 projekata, pa ćemo neke od njih izabrati i predložiti delegaciji kineske razvojne banke. Ne mogu unapred da govorim koji će to projekti biti, ali će sigurno biti poslovi koji su vezani za vodosnabdevanje i rešavanje drugih komunalnih problema, a moguće je dobiti i povoljan kredit za rekonstrukciju ulica koje su u veoma lošem stanju“, rekao je Kovač.

Prema dosadašnjim raspoloživim informacijama, kineska razvojna banka nudi kredite čija je kamata na godišnjem nivou između 4 i 5 odsto.

Jedan komentar na “Kinezi nisu zainteresovani da kreditiraju uzgoj junadi u valjevskom kraju

  1. Aca Vujić Subotić je bio školarac kada je Dušan Mihajlović vodao Izraelce i pričao im bajku o junećem mesu iz valjevskog kraja. Na selu odavno nema seljaka jer su ih sistematski gušile Povlenske magle i SPS komesari . Kinezi su sila zato što se temeljno pripremaju za teren na koji dolaze. Oni su lako skenirali vladajuću valjevsku političku drobež i odlučili da će s njima samo o infrastrukturi. A što? Sigurno ne zato što im je Poćuta smislen lik već što njihova preduzeća rade ozbiljne poslove sa državom i Zoranom, lepom i pametnom ministarkom. Projekti će morati da se pripreme u Valjevu a ako i dođe do bilo kakve realizacije, lokalac od tog posla sigurno neće moći da računa na 10 posto .

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *