subota, 20. aprila 2024.

Ko igra tenis u industrijskoj zoni?

Objavljeno: 1. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U jednoj od gradskoj hali u industrijskoj zoni u Goriću napravljen je teniski teren, a u obližnjoj hali je neko odložio proizvode od drveta. Na obe hale je stavljen katanac, a čelnici Valjeva ne znaju ko je uzurpirao imovinu Grada u industrijskoj zoni, koja je plaćena skoro dva miliona evra. Umesto proizvodne hale, neko već godina igra tenis u industrijskoj zoni, a pošto u toj hali nema struju, priključili su se na javnu rasvetu, tako da prave dodatnu štetu Gradu, koji plaća svu potrošnju struje javne rasvete. Informaciju o uzurpaciji gradskih hala potvrđuje i zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, ali on kaže da ne zna ko se uselio u gradske hale.

„Da se ne pravimo naivni, sigurno je neko dao usmenu saglasnost tim ljudima da se uslele u hale, ali nije na meni da istražujem ko je to uradio“, rekao je Kovač.

Kovač potvrđuje da je gradska vlast dozvolila vlasniku „Simila“, koji je bez ikakvog ugovora i plaćanja zakupa do skoro koristio gradsku halu koju je prošle sedmice kupilo preduzeće „ABC test“, da svoju robu privremeno preseli u halu, koji je takođe nezakonito koristilo preduzeće povezano sa vlasnikom „Urban tehniksa“.

„ Dozvoljeno im je da robu uskladište u jednu od hala dok ne izgrade magacin pored njihovog proizvodnog pogona u industrijskoj zoni. U našoj hali mogu ostati najduže 45 dana, a izašli smo im u susret, jer smo se o ’Simil’ na neki način ogrešili, pošto su se oni ranije javili na konkurs za zakup gradske hale, ali sa njima nikada nije potpisan ugovor, jer smo u međuvremenu odlučili da hale više ne dajemo u zakup, već da ih prodamo“, objašnjava Kovač.

U industrijskoj zoni, praktično, su uzurpirane tri hale koje su u vlasništvu Grada, dok je jednu halu zakupio „Samedi“ , a drugu je nedavno kupilo preduzeće „ABC test“. Spekuliše se da jednu od uzurpiranih hala, u kojoj su odloženi proizvodi od drveta, već duže koristi valjevski biznismen blizak SPS, a ko igra tenis u industrijskoj zoni, a uz to još i krade struju sa javne rasvete, to nije poznato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *