sreda, 19. juna 2024.

Ko je kriv, država ili lokalna vlast?

Objavljeno: 26. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Odbornici Skupštine grada su na današnjem zasedanju usvojili izveštaj o aktivnostima koje su preduzete nakon majskih poplava. Dok je opozicaja kritikovala lokalnu vlast navodeći da je obnova spora, iz vladajuće koalicije su odgovorili da nije problem u lokalnoj samoupravi, već u državi. Odbornik i narodni poslanik SNS dr Slobodan Gvozdenović je optužio aktuelnu vlast da je nesposobna da otkloni posledice poplava, navodeći da su pojedine opštine, poput Uba i Koceljeve, za ovih pet meseci mnogo više uradile u odnosu na Valjevo.

Odbornik SPS Milorad Ilić je odgovorio da je lokalna vlast, što se tiče sanacije šteta od poplava, uradila sve što je u njenoj nadležnosti. “Sada je na potezu država”, rekao je Ilić.

Odbornik opozicione Demokratske stranke Slobodan Pavlović je apelovao na vlast da se povede računa o kvalitetu prilikom izgradnje kuća, da se ne bi ponovila “slika” nakon bombardovanja, kada su zgrade u naselju Milorada Pavlovića urađene na brzinu, a gradjani bili prinuđeni da se usele u vlažne stanove.

Jedan od ključnih problema je i oštećenje rečnog korita Kolubare, a pojedini odbornici su pitali šta će se dogoditi ukoliko ponovo budemo imali obilne kiše. Vlast poručuje da je i taj problem u nadležnosti države, odnosno JP “Srbija vode”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *