četvrtak, 18. aprila 2024.

Ko stanuje u kućama sa uličnim brojem 0?

Objavljeno: 4. aprila 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Uvidom u biračke spiskove valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana je utvrdilo da u Valjevu postoje 153 kuće sa brojem „0“, gde živi 4.099 birača.

“ U ulici Vojina Sofronića jedna kuća nosi broj „0“ (nula) i na toj adresi je registrovanovano 83 glasača. Daljom analizom kućni broj „0“ pronalazimo i u drugim valjevskim ulicama. Na tom broju u Vojvođanskoj ulici prijavljeno je 60, u Višegradskoj 45, u Gradačkoj 59, a u Dimitrija Tucovića čak 151 glasač”, naveo je u saopštenju za javnost poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo prof dr Vladimir Krivošejev.

Uvidom u birački spisak uočene su još neke nelogičnosti.

“U ulici Vlade Zečevića, kuća broj 13 je godinama prazna, ali su tu registrovana 2 glasača. Slično je i sa kućom u na broju 29. U Tike Marića broj 2 takođe ne živi niko, ali se vodi da je tu 5 glasača. U kući pored, na broju 4, žive dve osobe, ali se vode 4 glasača. Malo dalje, na broju 7 živi 5 punoletnih osoba, a 7 sa pravom glasa. Imajući sve navedeno u vidu Pokret slobodnih građana zahteva od gradskih vlasti Valjeva da hitno ispitaju sve navedene nelogičnosti i o tome obaveste javnost”, naveo je Krivošejev.

On je apelovao na građane da na adresi: https://www.istinomer.rs/spisak-pojedinacnih-adresa-sa-brojem-biraca-po-okruzima-u-srbiji/#gallery6 sami provere stanje broja glasača na njihovim adresama, i preduzmu sve neophodne mere da se nepostojeći glasači izbrišu sa spiska.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *