utorak, 25. juna 2024.

Koji su kapitalni projekti u narednoj godini?

Objavljeno: 9. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za kapitalne projekte u sledećoj godini iz gradskog budžeta, koji je prema predlogu projektovan na oko 3,9 milijardi dinara, biće izdvojeno 275 miliona dinara. Kako je na javnoj raspravi o gradskom budžetu rekao rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković tokom 2022. godine planirano je više projekata.

Među njima su završetak rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, kao i rekonstrukcija Ulice Miše Reljića, zatim  izgradnja saobraćajnice kroz Privrednu zonu, izgradnja ulice u Privrednoj zoni i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Privrednoj zoni.

U narednoj godini biće izgrađena javna rasveta na dečiji igralištima, a planirana je izgradnja novog igrališta za basket i novog dečijeg igrališta u Ulici Jakova Nenadovića, zatim izgradnja vodovodne mreže u Žabarima, kao i druga faza – povezivanje korisnika iz Krčmara.

Novcem iz gradskog budžeta biće izgrađen rezervoar i crpna stanica u Žabarima i nabavljena hidromašinska oprema za rezervoar crpne stanice Žabari, zatim biće izgrađen parking na Divčibarama, a biće rekonstruisane saobraćajne površine parkinga u Karađorđevoj ulici 57-59.

Nacrt Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu je objavljen na internet stranici grada Valjeva www.valjevo.rs, a sve predloge, komentare i sugestije građani mogu da dostave do 17. decembra.

Konačnu reč o gradskom budžetu daće odbornici lokalnog parlamenta na narednoj sednici.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *