četvrtak, 25. jula 2024.

Kolaži “U susret svetlu” Jelene Vitorović

Objavljeno: 12. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „U susret svetlu“, naziv je izložbe umetničkih kolaža Jelene Vitorović, diplomiranog sociologa, bibliotekara i organizatora nastave VIPOS-a, koja je otvorena u Studentskom klubu valjevske državne visoke škole. Kolaži Jelene Vitorović, koja svoje radove izlaže samostalno prvi put u javnosti, nastali od najrazličitijih vrsta suvog lišća i plodova prirode kao njena potreba, kako sama autorka kaže, da se na umetnički način iskaže njena ljubav i srastanje sa prirodom, kao važan segmen njenog privatnog života.

Jelena Vitorović je na izložbi u Studentskom klubu VIPOS-a predstavila svojih 25 radova za čiju izradu, ako se ne računa prikupljanje, kao i pravilno sušenje i presovanje koje traje duže, utroši gotovo celu noć. Jer, kolaži naše koleginice, između ostalog, pored zimzelenih grančica, suvog lišća i vlati trave, sadrže i zrna plodova bporovnice, šipurka, aronije i kupine.

Za izložbu prikaz i recenziju je pripremila doskorašnja profesorka VIPOS-a Jovanka Božić, koja jeinspirisana radovima JeleneVitorović, napisala i nekoliko stihova haiku poezije.

“Jelena otkriva lepotu u zrelim darovima jeseni. Sa umećem nadahnutog otkrivanja, zanesenog traganja, odabiranja i umetničkog oblikovanja obilja izdanaka pejzaža, Jelena ovaploćuje originalnu unutrašnju potrebu u slikama pred nama“, stoji u recenziji Jovanke Božić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *