nedelja, 21. jula 2024.

„Kompresor“ dobio i posao rekonstrukcije Karađorđeve ulice

Objavljeno: 15. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Građevinsko preduzeće „Kompresor ing“ u konzorcijumu sa Preduzećem za puteve „Valjevo“, dobilo je i posao rekonstrukcije preostalog dela Karađorđeve ulice, potvrdio je za „Patak“ direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. On kaže da je rok za žalbu 10 dana, a nakon toga, ukoliko bude sve u redu, biće potpisan ugovor sa izvođačem radova i počeće rekonstrukcija preostalog dela Karađorđeve ulice, na potezu od raskrsnice sa Hajduk Veljkovom do raskrsnice sa Uzun Mirkovom ulicom. „Kompresor ing“ i PZP „Valjevo“ su dostavili ponudu od 34,4 miliona dinara, a pored njih ponudu je dostavio još jedino konzorcijum koji čine „Autotransport“ i „Šumadija put“, ali je njihova cena bila nepovoljnija. Kako je ranije saopšteno, preostali deo Karadjordjeve ulice biće rekonstruisan po istom modelu po kojem je radjena glavna ulica na potezu od Jadra do nekadašnje „Beograd kafane“.

„Kompresor ing“ bio je glavni izvođač radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice od zgrade Višeg suda do Jadra. Ono što je evidentno, po oceni stručnjaka, je da su napravljeni propusti prilikom postavljanja novog asfalta, jer se na parking mestima u tom delu Karađorđeve ulice, čak i prilikom slabije kiše, pojavljuju bare. Nadzorni organ nije reagovao zbog tog problema koji je očigledan. Isti slučaj je i sa tek rekonstruisanom Ulicom Vojvode Mišića, gde je izvođač radova građevinsko preduzeće „Kompresor ing“. U blizini raskrsnice sa Karadjordjevom ulicom, kod semafora, prilikom kiše stvara se ogromna bara. Za sada nije poznato da li je nadzorni organ iz Gradske direkcije reagovao povodom ovih propusta i naložio izvođaču radova da ih otkloni.

2 komentara na “„Kompresor“ dobio i posao rekonstrukcije Karađorđeve ulice

  1. Da se nesto ne lazemo, bare se javlaju na svim novorekonstruisanim ulicama , pa I duz celog rekosntrusianog (ne samo poslednjem delu nego I ostalim) dela Karadjdordjeve. Sve se to radi po sistemu drzi vodu, dok majstori odu. A sta drugo reci kad je zakonska garancija na izvedene radove svega dve godine! Tu je onda sve jasno…

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *