četvrtak, 18. jula 2024.

Koncentracija čađi u granicama dozvoljenih vrednosti?

Objavljeno: 27. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zagadjenje vazduha, foto: Patak online
Zagadjenje vazduha, foto: Patak online

VALJEVO- Od početka novembra samo u jednom danu koncentracija čađi u Valjevu je bila iznad dozvoljenih vrednosti, dok je proteklog vikenda, kada su se mnogi građani žalili na veliko aero-zagađenje, koncentracija čađi je bila na samoj granici dozvoljenih vrednosti. Ovo pokazuju zvanični podaci koji su nam dostavljeni iz Zavoda za javno zdravlje, iako su mnogi građani bili svedoci da se u danima vikenda, u večernjim satima, napolje nije moglo bez šala preko usta i nosa.

„ Prošle subote koncentracija čađi na tri merna mesta u Valjevu je bila na granici dozvoljenih vrednosti. Na mernom mestu u centru Valjeva i na Petom puku koncentracija čađi je bila 47 mikrograma po kubnom metru, a u Novom naselju 46, dok su dozvoljene vrednosti do 50 mikrograma po kubnom metru“ , rečeno je portalu Patak online u Zavodu za javno zdravlje.

Podataka za nedelju nema, jer se merenja ne obavljaju nedeljom i u dana praznika, pošto se, kako nam je objašnjeno, merni instrumenti nalaze u javnom ustanova, pa do njih nije moguće doći neradnim danima.

Po zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Valjevu je, od početka novembra, koncentracija čađi bila preko dozvoljene vrednosti samo jedan dan, i to 15. novembra, kada je izmerena koncentracija čađi od 75 mikrograma po kubnom metru.

Foto: Đorđe Medenica

2 komentara na “Koncentracija čađi u granicama dozvoljenih vrednosti?

  1. To mora da je ocenio talentovani klonber.neka se dobro nadise do proleca jer u zatvorenom prostoru posle toga imace smetnji.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *