ponedeljak, 26. februara 2024.

Koncert dobrodošlice u školi „Živorad Grbić“

Objavljeno: 10. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 19 časova, Muzička škola „Živorad Grbić“ zvanično otvara novu koncertnu sezonu „Muzika na dlanu“, tradicionalnim koncertom dobrodošlice. Prvu ovogodišnju muziku na koncertnom podijumu oživljavaju profesori škole i Devojački hor škole i simbolično je posvećuju najmlađima, učenicima prvog razreda.

„Vrlo smo svesni činjenice da je ljubav prema muzici koju su naši prvaci osetili u sebi, glavni razlog što je ove godine MŠ ‘Živorad Grbić’ upisala preko stotinu prvaka u svoju matičnu školu i dva izdvojena odeljenja u Lajkovcu i Mionici. Ta deca, intuicijom su oživeli muzikalno biće u sebi a naše je da svojim angažovanjem, kreativnošću i svojim muzičkim izrazom dokažemo da su napravili sjajan izbor. Iz tog razloga, prvi koncert u školskoj godini jeste koncert profesora. On je izraz naše dobrodošlice, zadovoljstva i svesti da samo poklanjanjem muzike možemo razviti i želju za muziciranjem kod naših učenika“, kaže direktorka Muzičke škole Suzana Radovanović Perić.

Kako je saopšteno, i ove godine valjevska muzička škola će ostati dosledna u kreiranju kvalitetnog muzičkog programa, i nastaviti sa negovanjem tradicije koju je kao jedna od vodećih institucija kulture u gradu, razvila kroz  65 godina rada. U periodu od oktobra do juna ova škola će biti domaćin vodećih imena muzičke umetničke scene, ali i promoter modernijih žanrova i valjevskih talenata koji su svoj umetnički put nastavili van granica naše zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *