nedelja, 14. aprila 2024.

Koncert iznenađenja na “Tešnjarskim večerima” Atomsko sklonište

Objavljeno: 31. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je program ovogodišnjih 33. po redu “Tešnjarskih večeri”, koje se u Valjevu održavaju od 2. do 10. Avgusta. Otkriveno je da je koncert iznenađenja, planiran za 8. avgust, nastup Atomskog skloništa.

„Što se tiče samog programa, ove godine je veoma raznovrstan i dosledan svojoj tradiciji, tako da će biti prilagođen svim kategorijama i ukusima. Program će biti realizovan na četiri lokacije u gradu: Plato Centra za kulturu, letnja bašta Doma vojske, Letnja pozornica na keju Kolubare i Gradski trg. Ja bih još jednom iskoristio priliku da pozovem sve naše sugrađane da posete tradicionalne 33. Tešnjarske večeri i da uživaju u lepom i kvalitetnom programu“, rekao je na konferenciji v.d. direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić.

Najavljeno je oko 70 različitih programa na više lokacija u gradu. U kreiranju ovog  raznolikog programa, pored Saveta Tešnjarskih večeri, učestvovala su brojna valjevska udruženja, grupe građana, samostalni likovni i muzički stvaraoci iz Valjeva.

„ Posebno  smo vodili računa da  za naše najmlađe sugrađane organizujemo interesantne programe. Tradicionalno je to maskenbal, zatim pozorišne predstave koje se održavaju čak u dva termina, muzička i plesna takmičenja, ali i trka beba čak u tri kategorije. Analizirajući prethodne Tešnjarske večeri došli smo do zaključka da su muzički koncerti izuzetno posećeni na ovom, pre svega letnjem festivalu, te smo organizovali muzičke programe šarenolikih žanrova koji bi trebalo da zadovolje najširu populaciju“, rekla je Jelena Lekić, umetnička direktorka festivala.

Kada je reč o koncertima, posle 27 godina Divlji kesten ponovo nastupa u svom Valjevu, ali prvi put na Tešnjarskim večerima. Takođe naši sugrađani mogu slušati  Pilote kao i didžej veče i pena parti našeg Valjevca Vlade Srdića. Centralni događaj je koncert Maje Berović u ponedeljak 5. avgusta. Sledeće večeri gostuje Adil, a sva ta dešavanja će biti organizovana na platou Centra za kulturu. Na letnjoj pozornici, odnosno na keju održaće se večeri valjevskog folklora. Zatim 8. avgusta najavljen je koncert iznenađenja, poklon koncert Atomskog skloništa. Deseti avgust je rezervisan za  Bilju Krstić i Bistrik orkestar. Pored sad već tradicionalnog korzoa osmišljenog kao vremeplov, ove godine ćemo imati i regatu na reci Kolubari, kao i izložbu jedrilica. Biće održane i brojne književne večeri, promocije, prezentacije i performansi.

Na preporuku Saveta, Gradsko veće je usvojilo da je radno vreme ugostiteljskih objekata u trajanju “Tešnjarskih večeri” bude produženo do 2 časa iza ponoći.

Jedan komentar na “Koncert iznenađenja na “Tešnjarskim večerima” Atomsko sklonište

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *