petak, 21. juna 2024.

Krivična prijava zbog nabavke kotla u VII školi

Objavljeno: 5. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dopunu krivične prijave protiv službenika za javne nabavke u okviru Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva i odgovornog lica  SZR “Simon“ iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, saopštio je MUP Srbije.

Postoje osnovi sumnje da su oni, u periodu od februara do aprila 2017. godine, kršili propise o javnim nabavkama i na nedozvoljen način dogovarali aktivnosti po pitanju raspisivanja, definisanja uslova i same realizacije postupka predmeta javne nabavke “Radovi na rekonstrukciji i zameni kotla u OŠ “Desanka Maksimović“ Valjevo“. Time su omogućili dodeljivanje ugovora o javnoj nabavci preduzeću “Energy net solution“ DOO Novi Sad u vrednosti od 16.016.666 dinara bez PDV-a, čiji je podizvođač bio SZR-STR “Simon“ Valjevo. Na ovaj način vlasnik SZR “Simon“ je stekao protivpravnu imovinsku korist, a budžet Gradske uprave Valjevo oštetio za navedeni iznos.

3 komentara na “Krivična prijava zbog nabavke kotla u VII školi

 1. Sta je bilo sa starim kotlom? Ko je jos umesan u ovaj kazu kriminal ?Da li mozda nije neko koristio politicki uticaj i ko je to ?Sada direktor OS .Desanka Maksimovic neka kaze ko je po mojim sumnjama uticao na radove oko kotla tj. grejanja i da podsetim da sam o ovome pisao nekoliko puta .Da li opet neko pokusava da se izvuce iz price ,a vezan je za politiku i gradonacelnika ,da li ima bilo koji uticaj i jedna odbornica ?

  10

  6
 2. A sta je sa drugim Odbornicima iz Novog Naselja, da li i oni nesto znaju oko VII Osnovne skole i uvodjenja parnog grejanja?Da li i sta kaze Odbornik Gajic Milan posle ovih podnesenih krivicnih prijava , da li i on ima nekog udela uovom vrzinom kolu i da li se secate kada je ovaj vispreni govornik Gajic Milan za Skupstinskom govornicom rekao da je sve uredu ?Sta sada opet ,,lazu,, Drzavni organi i da li ce sada biti trcanja kod nekih osoba da se place i kuka i da se spasava?To cekamo!

  8

  6
 3. E druze Gorane pa kave veze ima Gajic Milan sa nabavkom kotla,on je rekao da je uredu i da je poceo na vreme da radi zbog dece da se ne mrznu i to je dobro sto se bori za skolu u kojoj je ucio i mi smo mu u Novom naselju svi zahvalni i njemu i Gorici i Pimicu jer se bore za svoj kraj , a ti pisi kako te drugi nagovore. Bolje da odes da isplatis dugove sto imas oko registracije kola, pa za ribu, kobasicu, i kazne koje imas nece ziveti tvoji sticenici vecno.

  8

  7

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *