sreda, 24. jula 2024.

Krušik finansira popravku mamografa

Objavljeno: 31. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Krušik“ finansiraće kompletnu popravku mamografa u valjevskoj bolnici, koji ne radi već sedam meseci. Popravka ovog važnog dijagnostičkog aparata koštaće oko 4,5 miliona dinara, a sav novac obezbediće vojna fabrika. Valjevski „Krušik“ se na ovaj način uključio u akciji koju su pokrenuli Radio Patak i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić sa namerom da se uz pomoć donatora obezbedi novac za kupovinu testa opterećenja srca i popravku skenera.

U dopisu koji nam je dostavio predsednik Nadzornog odbora „Krušika“ Nenad Ivančević navedeno je da je Nadzorni odbor odlučio da organizatorima ove humanitarne akcije izađe u susret. „ Stava smo da ’Krušik’, kao društveno odgovorno preduzeće, izađe u susret Vašem zahtevu. Dat je zadatak stručnim službama da razmotre mogućnost tražene popravke mamografa. Ovlašćen je generalni direktor da nastavi proces i predloži rešenje“, naveo je u dopisu predsednik Nadzornog odbora „Krušika“. Ostali detalji javnosti će biti predočeni tokom iduće sedmice.

Na donatorskoj večeri, koja je održana 5. marta, obezbeđeno je 1,6 miliona dinara za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu, koji ne radi devet meseci. Taj aparat je bi u valjevsku bolnicu trebalo da stigne najkasnije za 15 dana. Najviše novca za kupovinu ovog važnog aparata izdvojila je Valjevska pivara, koja je obezbedila 400.000 dinara, a među većim donatorima su Kovački centar, odbornici Skupštine grada, Greda, Europrom, Samedi i Gorenje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *