petak, 12. aprila 2024.

Krušik kupio Fabriku lovačke municije

Objavljeno: 28. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Holding korporacija „Krušik“ kupila je svoju nekadašnju fabriku „Krušik-Fabrika lovačke municije”. Posle kupovine „Krušik-akumulatora“ ova holding korporacija je pod svoje okrilje vratila još jednu svoju bivšu fabriku. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu valjevske vojne fabrike „Krušik“, proizvodnja Fabrike lovačke municije je locirana nedaleko kompanije „Krušik“, u novim objektima, sa modernom opremom, koja ima godišnji kapacitet 50 miliona metkova.

„U budućem vremenu plan nam je da paletu proizvoda lovačke municije proširimo kao i da uvedemo u serijsku proizvodnju lepezu municije posebne namene koju koriste specijalne jedinice policije i vojske. Kvalitet ove municije mora biti na nivou ostalih naših proizvoda iz namenskog programa kako je to definisano sertifikatima integrisanih menadžment sistemima koje ’Krušik poseduje i to od dva sertifikaciona tela, Vojne kontrole kvaliteta Ministarstva odbrane Republike Srbije i SGS Societe Generale de Surveillance SA iz Švajcarske“, objavljeno je na sajtu vojne fabrike.

Podaci o tome koliko novca je izdvojeno za kupovinu nekadašnje fabrike, koja je radila u okviru „Krušika“, a nakon toga je privatizovana, nisu objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *