sreda, 24. aprila 2024.

Krušik obeležio 85 godina postojanja

Objavljeno: 26. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Svečanost u "Krušiku", foto: Ministarstvo odbrane

VAJEVO- Vojna fabrika Krušik je proslavila važan jubilej- 85 godina postojanja. Na svečanosti koja je održana u krugu fabrike ministar odbrane Miloš Vučević je poručio da je Krušik uspeo da ostane i opstane, zahvaljujući pre svega ljudima koji rade, koji su radili, koji će sutra raditi.

„ Za 85 godina svašta smo kao država i društvo, kao narod proživeli. Krušik je prolazio, kao i država, kroz teške i manje teške periode. Vi ste osamdesete godine nazvali „zlatnim godinama“, razvijali ste se, razvijao se grad Valjevo, naselja oko vas. Onda su došle neke teže, a onda još teže godine – 1999. godine su vas bombardovali i fizički uništavali. Čak teže i od bombi koje su bile zločinačke, agresorske, pali su napadi koji su dolazili iznutra – fabrikovanje afera, pokušaj urušavanja sopstvene kompanije, sopstvene države, da bi se nekom drugom učinila prednost“, naglasio je ministar odbrane.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva odbrane, ministar Vučević je poručio da Krušik mora da iskoristi ovaj, bolji trenutak, kako bi napredovala u budućnosti, posebno naglašavajući da su ljudi srce svake kompanije.

Ministar odbrane sa radnicima „Krušika“, foto: Ministarstvo odbrane

„ Prvo Vojska Srbije i isporuka onoga što Ministarstvo odbrane traži za Vojsku Srbije, odnosno Vojska Srbije definiše kao svoje prioritete. Prvo da mi naše magacine napunimo, da Vojska Srbije ima dovoljno borbenih kompleta i svega što proizvodi i „Krušik“ i ostale fabrike odbrambene industrije, a onda tek možemo ići i idemo ka tržištima – istakao je ministar Vučević, napominjući da podrška države neće izostati ni u narednom periodu, kako bi Krušik ostvario još bolje rezultate.

Kako je istakla v.d. direktora Jovanka Andrić, kada nešto toliko dugo traje, znači da je odolevalo raznim izazovima i da je uloženo mnogo truda i borbe da se sačuva u teškim trenucima.

Jovanka Andrić, foto: Ministarstvo odbrane

„ Bilo je potrebno mnogo rada, borbe, odlučnosti i istrajnosti da bismo ponovo stali na svoje noge i stabilno krenuli napred. Pred nama su velike obaveze i odgovornost za postavljene ciljeve, a jedan od ciljeva je realizacija. Možemo se pohvaliti da prvi put za dva meseca u 2024. godini imamo realizaciju više od 27 miliona evra“, rekla je Andrić i naglasila da je „Krušik“ više od fabrike –  ideologija, legenda, uzor, graditelj, oslonac, armija, objavljeno nje na sajtu Ministarstva odbrane.

Na  svečanost povodom 85 godina HK „Krušik“ nisu bili pozvani valjevski mediji.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *