ponedeljak, 20. maja 2024.

Krušik: Ugovoreni poslovi na visokom nivou, plate će biti povećane krajem godine

Objavljeno: 22. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska vojna fabrika „Krušik“ saopštila je da su ugovoreni poslovi u ovoj godini na izuzetno visokom nivou i da je ta fabrika na putu da dostigne „najviši iznos ugovaranja u poslednjih nekoliko decenija“. U saopštenju se navodi da radnike krajem ove godine, posle dužeg vreme, očekuje povećanje plate.

„Krušik postaje fabrika kojoj se veruje. Ugovori za koje su do sada dobijene izvozne dozvole obezbeđuju uposlenost do kraja ove i veći deo prve polovine naredne godine. Svesni smo činjenice da Republika Srbija spada u red najzahtevnijih i najodgovornijih zemalja u svetu kada su u pitanju procedure za izdavanja dozvola za spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme što je više puta potvrđeno od strane nadležnih međunarodnih institucija. Iskreno se nadamo da će Krušik dobijanjem dozvola za celokupan ugovoreni posao imati puno uposlenost u naredne dve do tri godine. Svesni smo takođe da aktuelno državno rukovodstvo čini ogromne napore da pomogne Krušiku na putu njegove konsolidacije pa su realna i očekivanja da će fabrika imati potpunu poslovnu stabilnost u narednom trogodišnjem periodu“, navodi se u saopštenju za javnost „Krušika“, koje je usledilo kao reakcija na negativno pisanje pojedinih medija o stanju u ovoj fabrici.

Proizvodni pogon (arhiva), foto: Patak online

U saopštenju se navodi da je „Krušik“ uz ogromna odricanja uspeo da zaustavi negativne trendove u svom poslovanju.

„Da je to tako najbolje potvrđuje veliki broj zaključenih ugovora, izuzetno velika zainteresovanost kupaca za proizvode Krušika, bruto zarada od oko dva miliona dolara koja se redovno izmiruje na mesečnom nivou, preko hiljadu zaposlenih koji su prevedeni u status na neodređeno, 1.944 zaposlenih koji su ostvarili pravo na otežane uslove rada u nivou socijalno najodgovornijih fabrika u Srbiji (za pojedina radna mesta povećanje je 27% u odnosu na osnovnu zaradu), preko 130 zaposlenih kojima su uvećane grupe složenosti radnog mesta, više osvojenih novih proizvoda i nakon višegodišnje stagnacije, plasman proizvoda na ona tržišta na kojima do sada fabrika nije bila zastupljena“, saopšteno je iz „Krušika“.

U saopštenju je navedeno da „Krušik“ krajem ove godine, posle dužeg vremena, predviđa povećanje cene radnog sata zaposlenog, „što je još jedan od koraka u pravcu podizanja zadovoljstva zaposlenih na čemu će se posebno raditi u narednoj godini u skladu sa utvrđenom poslovnom politkom“.

12 komentara na “Krušik: Ugovoreni poslovi na visokom nivou, plate će biti povećane krajem godine

  1. Pre dve godine su povecavali plate radnicima koji su imali veca primanja. A radnicima sa manjim primanjima su smanjili. Mozak koji je to smislio treba da pise scenario za alana forda. Tipa kradem od siromasnih da dam bogatim.

   7

   5
 1. Pojedinci u menađžmentu se ponašaju kao da je Krušik njihovo vlasništvo. Postavljaju svoje poslušnike na rukovodeća radna mesta i pitamo se što je katastrofalno stanje u fabrici. Sramota šta se radi!

  6

  1
  1. Istina. Postavljaju se ljudi bez znanja, sa kupljenim diplomama. U krušiku sve može. Do juče si radio kao kontrolor, dispečar a danas već obavljaš funkciju upravnik pogona .

   7

   0
 2. Jesu minimalne plate običnim radnicima dok jedna ekipa hara dize sebi grupe stoga procentualno imaju najveća povećanja plate umesto sirotinji podići maksimalno, banda bre.

  4

  2
 3. Saopštenje menadžmenta fabrike, od pre 3 dana, o planiranom uspehu, koji je samo tu negde iza brda još samo malo… Kao u doba komunizma… Druže predsdniče mi ti se kunemo… Koliko poltronstva, sluzavosti bruke jedne! Pa ostvarili ste u 2021. godini najlošiji rezultat u poslovanja u istoriji fabrike i imate obraza i smelosti da najvljujete neke istorijske uspehe. Sram vas bilo! Što ne kažete da je GIM od strane jednog ministra blokiran i da ne dobija izvoznu dozvolu… Našle se vile u čem nisu bile!

  4

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *