četvrtak, 13. juna 2024.

Kupuju bombone na komad

Objavljeno: 5. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog sve manje para u novčaniku i plićeg džepa građani se dovijaju na razne načine, ne bi li uštedeli koji dinar. Posle kupovine bajatog hleba po duplo nižoj ceni i lekova na komad, u Valjevu su počele da se prodaju bombone na komad, a u zdravoj hrani potrepštine za ishranu se, umesto dosadašnjih 100 ili 200 grama, sve češće kupuju po 10 ili 20 grama. To potvrđuje vlasnik i radnik prodavnice zdrave hrane u Valjevu Nemanja Todorović.

„ Prednost prodavnica zdrave hrane je što može da se sve kupuje na gram, za razliku od marketa, pa na taj način građani štede i kupuju samo onoliko koliko im je neophodno. To je ogromna prednost za nas i narod se onda ponaša u skladu sa novcem sa kojim raspolaže. To se najviše vidi kod prodaje proizvoda potrebnih za torte. Sve je više domaćica koje šećer u prahu, kokos, susam i slične proizvode, kupuju po 10, 20 ili 50 grama, a pre su uzimale po 100 ili 200 grama“,  kaže vlasnik zdrave hrane ’Kod Toše’.

Ovaj trgovac kaže da mu se u nekoliko navrata dešavalo da mušterije kupe bombone na komad, a ne gram! „Nedavno je jedan stariji gospodin ušao u radnju i pitao koliko košta jedna bombona. Kada sam rekao da je pet dinara, rekao je ’dajte mi jednu’ i onda sam mu poklonio još dve bombone“, priča Todorović.

Prema poslednjim podacima Zavoda za statistiku prosečna plata u Valjevu je oko 40.000 dinara, međutim, taj prosek „izvlače“ zaposleni u javnom sektoru, dok su plati u privatnim preduzećima znatno niže. U Valjevu je trenutno bez posla oko 9.000 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *