nedelja, 26. maja 2024.

Lažno se predstavljali i pozivali na predsednika opštine Ub

Objavljeno: 23. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Predsednik ubske opštine Darko Glišić i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke našao se na udaru prevaranata, koji su se lažno pozivali na poznanstva sa njim i obećavali posao u državnoj firmi, a neki su se čak i predstavljali kao on i tražili određene usluge!

U akciji ubske policije uhapšen je M.M. (25) iz te varošice zbog sumnje da je, lažno se pozivajući na svoje poznanstvo sa predsednikom opštine Ub, od dve žene iz Obrenovca i Uba uzeo oko 12.000 evra, uz obećanje da će ih zaposliti u jedno državno preduzeće.

Kako saznajemo, žena iz okoline Uba, koja je M.M. dala oko 7.000 evra još pre sedam meseci, je posumnjala u njegovo obećanje da će joj obezbediti posao i juče je zakazala sastanak kod predsednik opštine Ub Darka Glišića. Tada je „klupko“ počelo da se odmotava, jer prvi čovek Uba čak i ne poznaje M.M., pa je ženi koja je žrtva prevare posavetovao da odmah taj slučaj prijavi policiji.

Policija sumnja da spisak prevarenih nije konačan, zato je i objavila fotografiju uhapšenog M.M. i pozvala oštećene da se jave policiji.

Kako saznajemo, ovo je drugi slučaj u ovom mesecu da se neko lažno pozivao ili predstavljao kao Darko Glišić i tražio određene usluge. Početkom oktobra, u dva navrata, S.J. (39) iz Nove Pazove je sa svog mobilnog telefona zvao centralu Poreske uprave u Beogradu, lažno se predstavio kao funkcioner Darko Glišić i tražio da se odblokira PIB, koji je, inače, u vlasništvu preduzetničke radnje njegovog oca. Kako saznajemo, on je nakon privođenja priznao izvršenje krivičnog dela.

Sličan slučaj se dogodio kada je jedan Ljižanin pozvao rukovodioce Elektrodistribucije u Lazarevcu, predstavio se kao Darko Glišić i tražio da se jednoj ženi otpiše dug, čak je i pretio da će ih sve smeniti ukoliko ne ispune njegov zahtev. Nakon toga, nadležni su o celom slučaju obavestili predsednika ubske opštine Darka Glišića, koji je prevaru prijavio policiji. Ljižanin je vrlo brzo priveden u policiju, gde je priznao da se lažno predstavljao uz obrazloženje da je probao, „pa ako prođe-prođe“.

Darko Glišić je za Patak online potvrdio ove informacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *