četvrtak, 29. februara 2024.

Lokalni front: Gojkoviću, tajm-aut ističe, lopta je u Vašem reketu

Objavljeno: 2. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Aktivisti Lokalnog fronta saopštili su da je njihov odbornik Željko Trifunović od predsednice valjevskog parlamenta Snežane Rakić pismeno zatražio da se na narednoj sednici Skupštine grada u dnevni red uvrsti izveštaj gradonačelnika o trošenju novca građana Valjeva, kroz tekuću budžetsku rezervu, u poslednjih godinu dana.

„Ja, nažalost, ne očekujem da će se traženi izveštaj naći pred odbornicima na bilo kojoj sednici. Predsednica skupštine je u ovom sazivu već mnogo puta pokazala nadmoć partijske discipline nad slovom i Statuta i Poslovnika. Zašto još mislim da milioni koji cure iz gradskog budžeta neće biti tema za gradonačelnika? Pre svega zato što je pre neki dan spiskao skoro pola miliona  na pokušaj kontrole štete koju je Srpska napredna stranka u Valjevu pretrpela na aprilskim izborima. Od svega što je platio ’Blicu’ da objavi, tačno je jedno: Valjevo se odista preporodilo od juna 2020. Recimo, buduća većina u skupštini Beograda i u Valjevu je izgubila izbore u gradskom jezgru. Podsećam da su SNS i SPS, uz daleko veću izlaznost nego u junu 2020., zajedno skupili skoro sedam hiljada glasova manje nego tada. Ozbiljan preporod, morate priznati“, rekao je aktivista Lokalnog fronta Ivan Manić.

Aktivista Lokalnog fronta Ljubomir Radović je rekao da neutrošenih 450 miliona dinara, prenetih iz prošle godine, jasno pokazuju nedostatak dobrih projekata.

„Zapravo pokazuju nedostatak glava koje bi osmislile ozbiljne poduhvate. Taj nedostatak iskorišćen je za čerupanje budžeta kroz tekuću budžetsku rezervu. U prilogu imate materijal koji pokazuje da je prošle godine na taj način utrošeno 117,5 miliona dinara. Nas u Lokalnom frontu, međutim,  posebno svrbi pitanje na šta su sve utrošene pare građana Valjeva uz suvoparna obaveštenja da se  radi o izvršenjima, izgubljenim sudskim sporovima, kaznama, penalima, kamatama, troškovima advokata“, rekao je Radović.

Kako je saopšteno, Lokalni front je proučio neke  presude koje se pominju u rešenjima gradonačelnika za isplatu iz tekuće budžetske rezerve.

„U jednoj od njih Privredni sud je presudio, a Apelacioni sud potvrdio da je nečinjenjem odgovornih u gradskoj upravi oštećen jedan od izvođača radova koji je sada sudskim putem došao do naknade za izgubljenu dobit i još ponešto. Iz tekuće budžetske rezerve. Naše pitanje je jasno: da li su službenici koji su vodili ovu javnu nabavku snosili nekakve posledice? Da li se oni, možda, i dalje bave javnim nabavkama“, rekao je Radović.

Aktivisti Lokalnog fronta su na kraju konferencije za novinare uputili poruku gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću: Gospodine Gojkoviću, tajm-aut ističe. Lopta je u Vašem reketu!

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *