ponedeljak, 24. juna 2024.

Lokalni front podržava protest građana u Lukavcu

Objavljeno: 28. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Lokalni front Valjevo je saopštio da nije za meštane Lukavca nikakva tajna da „Eurolitijum“ ponovo buši oko njihovih njiva, bašti, jagodnjaka, navodeći da je to tajna jedino za neobaveštene gradske službe.

„Službenici grada ne rade čak ni poslove koje im nalaže Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima. U Valjevu se ne vodi katastar i evidencija prijava o geološkim istraživanjima, niti se nadležnom Ministarstvu dostavljaju godišnji izveštaji o tome. I šta građani da čine kada su gradske institucije nevidljive, kada su nadležne inspekcije slepe, gluve i neme, kada se ne poštuju čak ni sudske odluke o zabrani geoloških istraživanja pred vratima Valjeva“, navodi u saopštenju za javnost Lokalni front.

Kako ocenjuju, protest u Lukavcu samo je jedan u nizu događaja koji pokazuje hrabrost ljudi rešenih da stanu na put rasprodaji Srbije koja se, posle izbornog predaha i lažnih izbornih obećanja, ponovo zahuktava.

„Zato su Lokalni front i koalicija ’Moramo’ još jednom na strani građana na koje nasrću pohlepni ’investitori’. Njihova borba je i naša borba. Drastičan pad broja glasova dosadašnje i buduće vladajuće koalicije nedavno zabeležen u Valjevu  jasan je signal da crno-crvenoj bratiji vreme ističe“, navodi se u saopštenju za javnost Lokalnog fronta.

Foto: arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *