četvrtak, 13. juna 2024.

Lokalni front traži odgovor na pitanje gde je most kod Petničke pećine

Objavljeno: 3. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Uoči poslednje sednice Skupštine grada u prošloj godini, u hol Skupštine došli su predstavnici Lokalnog fronta Valjevo noseći transparent sa natpisom “Gvozdenoviću, gde je most?”.

Na taj način, kako su objasnili, želeli su da upozore da posao sređivanja prostora ispred Petničke pećine u iznosu od oko 4,5 miliona dinara nije urađen  u skladu sa javnom nabavkom iz koje najveća stavka, a to je čitav most, uopšte i ne postoji!

Naime, po rečima, aktiviste LF koji živi u Petnici Željka Trifunovića, glavna stavka iz tendera za sređivanje prostora ispred pećine u Petnici izgradnja mosta sa betonskim pristupima, uopšte nije urađena. Uz to, kako je rekao, iako su radovi plaćeni 4,5 miliona dinara iz gradske kase, ono što je urađeno na tom prostoru predstavlja praktično samo trećinu onoga što je predvidela tehnička specifikacija tendera.

Iako su odgovor tražili od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, na pitanja je za skupštinskom govornicom odgovorio načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović, koji je potvrdio da most kod Petničke pećine nije urađen, ali je dodao da “nije ni plaćen”.

“Most nije urađen zbog toga što su u vreme raspisivanja javne nabavke uništeni temelji-nosači starog drvenog mosta. Pošto se to desilo u vreme trajanja tendera, nije postojala mogućnost da se urade nosači za novi most, jer bi to bili naknadni radovi, po Zakonu o javnim nabavkama to je nemoguće”, rekao je Trifunović dodajući da Grad za taj posao mora da traži i saglasnost JP “Voda Srbije”, pošto se to nalazi na parceli u njihovom vlasništvu.

Na druge primedbe LF nije odgovorio, ali je dodao da radovi kod Petničke pećine nisu koštali 4,5, već oko tri miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *