ponedeljak, 24. juna 2024.

Među 60 plivača za Časni krst i tri devojčice

Objavljeno: 20. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mioničanin Goran Radosavljević i Stevan Šošić iz Paraćina pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Mionici i Banji Vrujci. Nadmetalo se 60 plivača, a plivale su i tri devojčice.

Šošić je u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 12. put zaredom, pobedio u konkurenciji 39 plivača. On je Časni krst predao devojčici Mini Marković koja koja se takođe nadmetala.

Na otvorenom bazenu u selu Mionica, na šestoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovao je 21 plivač. Prvi do Časnog krsta stigao je Goran Radosavljević iz Mionice,  drugo  mesto zauzeo je Uroš Radojičić iz Ćelija, dok je treće mesto pripalo Stefanu Spasojeviću iz Mionice.

Pobednicima je nagrade uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

„Čestitam svim učesnicima. Pokazali ste šta znači hrabrost. Ovo je više od takmičenja, ovo je tradicija koja je vekovima utkana u naš narod. Mionica ima izuzetne mlade ljude. Vredne i čestite“, rekao je Janković.

Predsednik Boban Janković uručuje nagradu

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade dobili i svi ostali učesnici.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra „Mionica“, pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja  Gospodnjeg u Mionici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *