nedelja, 23. juna 2024.

Memorijalni turnir „Slobodan Lazić Cimer“

Objavljeno: 11. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu će danas od 15 časova na Gradskom trgu biti održan prvi memorijalni turnir u znak sećanja na legendarnog boksera i trenera valjevskog “Metalca” Slobodana Lazića Cimera.

Kako je najavljeno, ljubitelji borilačkih veština imaće priliku da vide između 15 i 20 borbi. Na turniru nastupa šest valjevskih boksera, a svoj dolazak su najavili predstavnici klubova iz Beograda, Loznice i još nekoliko gradova, kao i čelni ljudi nacionalnog bokserskog saveza.

Tako će publika i mladi bokseri imati priliku da u Valjevu pozdrave brojne goste turnira među kojima su Ante Josipović, Mirko Puzović, Tadija Kačar, Zlatko Burić, Dragan Vasiljević i drugi.

Slobodan Lazić Cimer je preminuo je u 78. godini u avgustu prošle godine. Bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije, nekadašnji prvak države SFRJ u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila četiri medalje.

Boksom se aktivno bavio od 1957. do 1973. godine, bio član “Radničkog”, “Metalca” i “Partizana”. Za reprezentaciju Jugoslavije je nastupio 67 puta.

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine bio je stručni posmatrač. Četiri godine kasnije, na Olimpijadi u Los Anđelesu, kao trener reprezentacije doprineo je da Ante Josipović, Redžep Redžepovski, Mirko Puzović i Aziz Salihu osvoje medalje.

U Valjevu je organizovao školu boksa, koja je iznedrila mnoge uspešne sportiste.

Kao predsednik, prošle godine, slavio je šampionsku titulu “Metalca”, prvu u istoriji kluba.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *