četvrtak, 20. juna 2024.

Mere zaštite od epidemije zbog migracije u vikend naselja na teritoriji Mionice

Objavljeno: 18. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Predsednik opštine Mionica i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Boban Janković je održao tri odvojena sastanka sa trgovcima i ugostiteljima sa teritorije opštine Mionica, sa predstavnicima ovdašnjih preduzeća, kao i sa rukovodstvom  JKP „Vodovod“.

Komandant Štaba je dao instrukcije o postupanju privrednih subjekata i javnih službi u skladu sa propisanim merama, naredbama i preporukama Okružnog štaba za vanredne situacije i Opštinskog štaba za vanredne situacije, a u cilju preduzimanja mera zaštite od epidemije korona virusa. Naglasio je da dodatni izazov za opštinu Mionica u smislu sprovođenja mera zaštite i održavanja higijene na javnim prostorima kako bi se umanjio rizik od infekcije i širenja zaraze, predstavlja podatak da poslednjih dana sve veći broj građana iz velikih gradova migrira u opštinu Mionica, što se posebno odnosi na vikend naselja u Banji Vrujcima i na Kraljevom stolu na Divčibarama.

Na kraju, Janković je apelovao da svi moraju pokazati visok nivo odgovornosti i biti pribrani kako bi prevazišli novonastalu situaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *