nedelja, 16. juna 2024.

„Metalprom“ poklonio metalne konstrukcije za dva mosta

Objavljeno: 23. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska firma „Metalprom“ donirala je Valjevu metalne konstrukcije za izgradnju dva mosta, oštećena u prošlogodišnjim majskim poplavama. Vrednost donacije je 800.000 dinara, a metalne konstrukcije će biti postavljene na reci Gradac na Krivoj vrbi i na reci Obnici kod Đedine brane. Direktorka firme „Metalprom“ Jovanka Radojičić je rekla da su čelične konstrukcije za mostove teške oko pet tona, a nosivost mostova je 50 tona.

„ To nisu samo pešački mostovi. Dimenzije su 15,5 sa 2,6 metara, tako da će oba mosta biti funkcionalna i povezaće ljude sa obe strane reka. Naš cilj je bio da doniramo te mostove, da spajaju ljudi. Mi, inače, uvek učestvujemo u akcijama koje se tiču boljeg života lokalne zajednice, a u konkretnom slučaju smo se sami javili Gradskoj direkciji i ponudili pomo“, rekla je direktorka „Metalproma“.

„Ova donacija je veoma važna, tim pre jer se mali broj valjevskih privrednika odazvao na apel da pomognu u sanaciji prošlogodišnjih nezapamćenih poplava“, rekao je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

U najgoroj situaciji su žitelji Veselinovića naselja, koji su više od godinu dana odsečeni od sveta. „Svi mostovi oštećeni u majskim poplavama biće izgrađeni do kraja godine“, poručio je Jeremić.

Jedan komentar na “„Metalprom“ poklonio metalne konstrukcije za dva mosta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *