nedelja, 14. aprila 2024.

Meža: Gorenje uspešno posluje

Objavljeno: 23. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mirko Meža, foto: Gorenje (arhiva)
Mirko Meža, foto: Gorenje (arhiva)

VALJEVO- Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je “Gorenje”  otpustilo 400 radnika, što je Radio Patku i potvrđeno u Upravi slovenačke kompanije u Velenju, sa direktorom fabrike u Valjevu Mirko Mežom sastao se zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Valjeva, direktor “Gorenja” je zamenika gradonačelnika informisao da je došlo do smanjenja broja radnika, ali je naveo da je to uobičajeno za ovo doba godine. Meža je dodao da bi ti otpušteni radnici trebalo da budu ponovo angažovani u slovenačkoj kompaniji kada počne nova sezona. Na sastanku je predočeno da kompanija “Gorenje” posluje uspšeno, ali da se kao i svi suočava sa problemima na tržištu.

Na zvaničnom sajtu Valjeva je demantovano da su predstavnici Grada pojedinim medijima davali bilo kakve informacije o stanju u fabrici “Gorenje”. Po svemu sudeću, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je “zaboravio” da je upravo u izjavi za Radio Patak rekao da zabrinjava informacija da je otpušten jedan broj radnika u “Gorenju” i upravo za naš radio je prošle sedmice najavio sastanak sa rukovodstvom “Gorenja”.

U kompaniji “Gorenje” u Velenju Radio Patku je potvrđeno da je do otpuštanja radnika došlo zbog toga što se završila puna sezona za proizvodnju frižidera. Inače, u dve fabrike u Valjevu “Gorenje” trenutno zapošljava oko 1.150 radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *