ponedeljak, 24. juna 2024.

Milijardu dinara za rekonstrukciju valjevske bolnice

Objavljeno: 31. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz državne kase je za kompletnu rekonstrukciju valjevske bolnice je izdvojeno milijardu dinara. To je potvrdio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji kaže da bi, ako bude sve išlo u planu, rekonstrukcija bolnice, kojoj gravitiraju pacijenti iz čitavog Kolubarskog okruga, trebalo da počne tokom leta. Direktor bolnice u Valjevu dr Zoran Đurić je rekao da će se, nakon velike rekonstrukecije svih objekata, stvoriti mnogo bolji uslovi za smeštaj i lečenje bolesnika, kao i za rad medicinskog osoblja.

U planu je rekonstukcija hirurškog bloka, zgrada neurologije i pedijatrije, Centra za rehabilitaciju, zgrada Grudnog odeljenja i patologije, Ruske bolnice-stare zgrade, zatim poliklinike, psihijatrije, Centra za mentalno zdravlje i upravne zgrade valjevske bolnice. Ovi objektu su građeni između 1956. do 1993. godine, a u planu je zamena svih oštećenih krovova, izlolacija svih spoljnih zidova, zamena celokupne fasadne stolarije i spoljnih vrata, kao i zamenu centralne klime.

Zadatak lokalne samouprave je da obezbedi projekat rekonstrukcije valjevske bolnice i za te namene je iz gradske kase izdvojeno oko 50 miliona dinara.

„ Mi smo dobili odobrenje Ministarstva finansija da, iako nismo osnivači valjevske bolnice, možemo da platimo projekat rekonstrukcije tog zdravstvenog objekta. Pored toga, ceo postupak oko izvođenja radova vodiće lokalna samouprava. Kancelarija za javna ulaganja je, za sada, za te radove opredelila oko milijardu dinara, a verujem da ta sredstva mogu da budu i veća. Očekujem da radovi počnu u avgustu. Pošto se radi o bolnici i projektant i izvođač radova moraju ozbiljno pristupitu ovom poslu, jer se radi o kompleksnom građevinskom poduhvatu, pošto moramo da obezbedimo normalno funkcionisanje bolnice tokom radova“, rekao je Gvozdenović.

Valjevskoj bolnici gravitira veliki broj pacijenata, kako sa područja Valjeva, tako i iz Mionice, Lajkovca, Uba, Ljiga i Osečine. Bolnica trenutno zapošljava oko 1.300 ljudi.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *